Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ν. Κορέα: Απερίσκεπτες οι αναφορές περί σχεδίου εκτόξευσης πυραύλων από τη Β. Κορέα

Ν. Κορέα: Απερίσκεπτες οι αναφορές περί σχεδίου εκτόξευσης πυραύλων από τη Β. Κορέα
Η πλευρά της Σεούλ εκτιμά ότι οι πρόσφατες δραστηριότητες της Πιονγιάνγκ δε σχετίζονται με κάποια εκτόξευση πυραύλου
Ως «απερίσκεπτες» χαρακτήρισε το Υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας τις πρόσφατες αναφορές ότι υπάρχει αυξημένη δραστηριότητα στην τοποθεσία Ντόνγκστανγκ-ρι της Βόρειας Κορέας, την οποία χρησιμοποίησε κατά το παρελθόν η Πιονγιάνγκ για εκτόξευση πυραύλων.
Ειδικότερα, ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Άμυνας, Jeong Kyeong-doo, δήλωσε ότι «οι αναφορές και οι αναλύσεις που εμφανίστηκαν πρόσφατα στα Μέσα και υποστηρίζουν ότι οι ανιχνευθείσες δραστηριότητες στο χώρο εκτόξευσης πυραύλων Ντόνγκστανγκ-ρι υποδεικνύουν πως η Βόρεια Κορέα προετοιμάζεται για εκτόξευση πυραύλων είναι απερίσκεπτες».
«Αν και το Ντόνγκστανγκ-ρι αποτελεί έναν χώρο εκτόξευσης πυραύλων, δεν τις χαρακτηρίζουμε ως δραστηριότητες προετοιμασίας για εκτόξευση πυραύλων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Jeong.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η τοποθεσία Ντόνγκστανγκ-ρι είχε διαλυθεί εν μέρει το περασμένο έτος, με τη Βόρεια Κορέα ωστόσο να έχει ξεκινήσει την ανοικοκοδόμησή της κατά το τελευταίο διάστημα.
Παράλληλα, τα ίδια δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για δραστηριότητα που έχει παρατηρηθεί στο ερευνητικό κέντρο πυραύλων Σανουμντόνγκ, το οποίο βρίσκεται κοντά στην Πιονγιάνγκ.
Ερωητθείς για το εάν έχει παρατηρηθεί οποιαδήποτε δραστηριότητα από τη Βόρεια Κορέα, ο κ. Jeong απάντησε ότι «αντιλαμβανόμαστε όλη αυτή τη δραστηριότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης