Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Αξίζει να δοθεί χρόνος προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία για το Brexit

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Αξίζει να δοθεί χρόνος προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία για το Brexit
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «όσο το καθυστερούμε το Brexit, τόσο πιο δύσκολο γίνεται»
Υπέρ μίας παράτασης της μεταβατικής περιόδου για το Brexit τάχθηκε σήμερα (18/3) ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas, προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και να αποφευχθεί μία άτακτη έξοδος.
Ειδικότερα, ο κ. Maas δήλωσε ότι «αξίζει να δοθεί περισσότερος χρόνος για να επιτευχθεί συμφωνία με τη Βρετανία σχετικά με την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι μία μακρά παράταση του Brexit θα ήταν δύσκολη.
«Πριν φτάσουμε σε ένα σκληρό Brexit, αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε μία ακόμη φορά αντί να συζητούμε τι σημαίνει ένα σκληρό Brexit, δηλαδή πολλά μειονεκτήματα και για τις δύο πλευρές».
Ερωτηθείς για το εάν το Brexit θα μπορούσε να επεκταθεί μετά από τις ευρωεκλογές του Μαΐου, ο Γερμανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι «όσο περισσότερο το καθυστερούμε, τόσο πιο δύσκολο γίνεται».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων συνομιλιών με τη Βρετανίας, επαναλαμβάνοντας ότι η συμφωνία που επετεύχθη με την πρωθυπουργό Theresa May αποτελεί τη μόνη διαθέσιμη επιλογή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Αργότερα εντός της εβδομάδας, η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα επιχειρήσει να φέρει για τρίτο φορά το σχέδιό της στο κοινοβούλιο, ευελπιστώντας να υπερψηφιστεί και να προχωρήσουν οι διπαραγματεύσεις για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης