Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Ιράν): Οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος μας αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Rouhani (Ιράν): Οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος μας αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
Ο Ιρανός πρόεδρος τόνισε ότι η Τεχεράνη θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες εναντίον Αμερικανών αξιωματούχων
Ως «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» χαρακτήρισε τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν ο πρόεδρος της χώρας, Hassan Rouhani, μέσω ομιλίας του που μεταδόθηκε στην κρατική τηλεόραση.
Ειδικότερα, ο Ιρανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της χώρας αποτελούν «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες εναντίον Αμερικανών αξιωματούχων για τα σχετικά μέτρα.
Παράλληλα, ο ίδιος εξήγησε ότι παρά το γεγονός πως οι κυρώσεις έχουν επηρεάσει την αξία του εγχώριου νομίσματος και τον πληθωρισμό, η Τεχεράνη θα αντέξει τις κακουχίες.
Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες, ο πρόεδρος του Ιράν δήλωσε ότι η χώρα του εμπλέκεται σε έναν οικονομικό και ψυχολογικό πόλεμο με την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της λόγω των προσπαθειών τους να ανατρέψουν την κυβέρνηση στην Τεχεράνη.
Ο Hassan Rouhani μάλιστα είχε τονίσει τότε ότι το να ενδώσει η Τεχεράνη στα αιατήματα της Ουάσιγκτον σε αυτό το στάδιο θα σήμαινε «εγκατάλειψη όλων των κερδών και επιτευγμάτων από το συνταγματικό κίνημα του 1905 μέχρι σήμερα».
«Ο ιρανικός λαός και η ηγεσία είναι ενωμένοι ενάντια στους εχθρούς της χώρας», κατέστησε σαφές ο Hassan Rouhani, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η Τεχεράνη δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέες διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τη συμφωνία που αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης