Οριακή πτώση 0,1% για τον χρυσό, εν όψει Fed - Στα 1.301,50 δολ. ανά ουγγιά

Οριακή πτώση 0,1% για τον χρυσό, εν όψει Fed - Στα 1.301,50 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με πτώση 0,1% ή 1,40 δολ., στα 1.301,50 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακές απώλειες έκλεισε σήμερα (18/3/2019) ο χρυσός, αποτυγχάνοντας να συγκρατήσει τα κέρδη που σημείωνε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) αργότερα εντός της εβδομάδας.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα διατηρήσει την επιφυλακτική στάση της κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής της την Τετάρτη (20/3) και δεν αναμένουν ενδείξεις για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2019.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προσδοκίες της αγοράς για μια αύξηση των επιτοκίων από τη Fed αυτή την εβδομάδα διαμορφώνονται στο μηδέν, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Ωστόσο, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τις ανακοινώσεις της Fed, αναζητώντας ενδείξεις για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.
Την ίδια ώρα, πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο άσκησαν και οι ανησυχίες για μια πιθανή καθυστέρηση μιας εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «South China Morning News», η σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, και τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, ενδέχεται να αναβληθεί για τον Ιούνιο, καθώς οι διαπραγματεύσεις για την εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες ενδέχεται να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια απ' ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά.
Ωστόσο, το γεγονός ότι μέχρι στιγμής οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται χωρίς κάποιο πρόβλημα έχει καθησυχάσει τους επενδυτές, ενισχύοντας τις αγορές παγκοσμίως κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,1% ή 1,40 δολ., στα 1.301,50 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- κατέγραφε οριακή μεταβολή στις 96,6 μονάδες, ενώ η στερλίνα υποχωρούσε κατά 0,4% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,323 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.grbankingnews.gr

BREAKING NEWS