Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ως καταλύτης εξελίξεων για τους νικητές και τους ηττημένους;

tags :
Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ως καταλύτης εξελίξεων για τους νικητές και τους ηττημένους;
Πάντως η πλειονότητα των αναλυτών ποντάρει ότι θα στηθεί ακόμη μία κάλπη τον Μάιο
Γρίφος παραμένει ακόμη ο χρόνος διεξαγωγής των εθνικών  εκλογών.
Τα σενάρια  δίνουν και παίρνουν από τους αναλυτές οι οποίοι  να σημειωθεί έχουν γίνει πολλά «κομμάτια», δίνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.
Μια μικρή μερίδα αναλυτών εκτιμά ότι ο χρόνος διεξαγωγής των εθνικών εκλογών  πιθανόν να διεξαχθεί πριν από την κάλπη των Ευρωεκλογών.
Πάντως η πλειονότητα των αναλυτών ποντάρει ότι θα στηθεί ακόμη μία κάλπη τον Μάιο.
Εσχάτως  προέκυψε ως εκλογικό σενάριο και ο Ιούνιος ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για εκλογές τον Οκτώβριο.
Φαίνεται ως το επικρατέστερο σενάριο καθώς ο πρωθυπουργός εμφανίζεται πρόθυμος να αναλάβει το ρίσκο για τα εκλογικά αποτελέσματα του Μαΐου τόσο από τις Ευρωεκλογές όσο και από τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές.
Ο αρχηγός της Νέας  Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη προσδιορίζει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ως δημοψήφισμα αποδοκιμασίας  κατά της κυβέρνησης  του ΣΥΡΙΖΑ και διαμηνύει στους ψηφοφόρους ότι δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες με απώτερο σκοπό να κλειδώσει το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών όποτε κι αν γίνουν.
Πως όμως προσδιορίζεται το νικηφόρο αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία.
Πιο  πρέπει να είναι το εκλογικό αποτέλεσμα για να … φύγει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Νέα Δημοκρατία είναι σίγουρη  ότι θα έχει μία ποσοστιαία διαφορά από το δεύτερο κόμμα που θα ξεπερνά τις 10 μονάδες;
Στο ενδεχόμενο το Μέγαρο Μαξίμου να είχε δημοσκοπήσεις  με ανάλογες ποσοστιαίες διαφορές θα ήταν αρκετά δύσκολο ως προς τη διαχείριση  του και κυρίως  δεν θα   διαμόρφωνε κλίμα για εθνικές εκλογές τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για μία διαχειρίσιμη  ήττα  και με την προοπτική να την  ανατρέψει στις εθνικές εκλογές τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ως φαβορί να κερδίσει τις Ευρωεκλογές πιθανόν να έχει περισσότερο άγχος σε σχέση  με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος  προετοιμάζεται να τα …δώσει όλα στις εθνικές εκλογές.
Διότι  στην περίπτωση  που η διαφορά  του πρώτου κόμματος είναι σχετικά μικρότερη από το δεύτερο ίσως  δημιουργήσει ανησυχία στο πρώτο κόμμα.   
Το τι έκανε και την δεν  έκανε ο  ΣΥΡΙΖΑ στα  χρόνια της κυβερνητικής  του θητείας  θα  αποτιμηθεί από τον ελληνικό  λαό.
Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι με την αναθεώρηση του Συντάγματος για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δόθηκε ένα τέλος στα σενάρια για  πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο του 2020.
Πρόκειται για μία  κορυφαία αλλαγή στο Σύνταγμα της χώρας που φέρει την σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έβαλε ένα τέλος στην αβεβαιότητα και στο σενάριο προκήρυξης νέων εθνικών εκλογών σε διάστημα 3 μηνών για την ανάδειξη του  Προέδρου της Δημοκρατίας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης