Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τα κόλπα του υφυπουργού Εργασίας Πετρόπουλου με τη ΓΣΕΕ και ο οικονομικός έλεγχος

Τα κόλπα του υφυπουργού Εργασίας Πετρόπουλου με τη ΓΣΕΕ και ο οικονομικός έλεγχος
Οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν αποτελεί τίποτε άλλο από ένα «πυροτέχνημα»
Το γεγονός ότι το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα δεν έγινε ποτέ είναι γνωστό.
Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι πως εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εργασίας κ. Τάσος Πετρόπουλος ως ο από μηχανής θεός που είχε τη λύση.
Και η λύση την οποία μέχρι στιγμής διέρρευσε στους δημοσιογράφους (για να τη γράψουν προφανώς) ήταν ότι θα γίνει οικονομικός-διαχειριστικός έλεγχος στη ΓΣΕΕ.
Έτσι έχουμε το φαινόμενο να μην γίνεται ένα συνέδριο του οποίου η νομιμότητα σύνθεσης αμφισβητείται και ο υφυπουργός αντί να φροντίζει να υπάρξουν δικλείδες αποφυγής του εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος να απειλεί με έλεγχο.
Και το ερώτημα είναι γιατί το προανήγγειλε καθώς είναι γνωστό ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν προαναγγέλλονται.  
Οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν αποτελεί τίποτε άλλο από ένα «πυροτέχνημα» ώστε να βάλει τις παρατάξεις (τουλάχιστον αυτές που έχουν εμπλακεί τα προηγούμενα χρόνια στη διοίκηση) στο τραπέζι για να τα βρουν μπροστά στο «φόβο» του ελέγχου.
Αυτό δημιουργεί την εντύπωση ότι ο Υπουργός κάτι ξέρει.
Και αν συμβεί αυτό δηλαδή τα βρουν οι παρατάξεις και δεν σταλεί έλεγχος τότε και θα ενισχυθεί η υποψία ότι ο Υπουργός ξέρει αλλά και κάνει τα στραβά μάτια αρκεί να μην τον ενοχλούν οι συνδικαλιστικές έριδες.
Οι εξελίξεις θα δείξουν πάντως αν ο κ. Πετρόπουλος εννοούσε αυτά που έλεγε καθώς έχει συνηθίσει για το ίδιο θέμα άλλα να λέει την προηγούμενη και άλλα την επόμενη.
Αυτό που δεν είναι συνηθισμένο είναι ένας Υπουργός να απειλεί με έλεγχο, έχοντας προφανώς υπόνοιες κακοδιαχείρισης και μετά να εξαφανίζεται.
Γιατί έτσι εξαφανίζεται και  από τη χώρα η έννοια της πολιτικής ηθικής…

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης