Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΣΦΑ: Προς μονιμοποίηση το 70% των συμβασιούχων του – Προϋπόθεση η αποσαφήνιση του ρυθμιστικού πλαισίου

tags :
ΔΕΣΦΑ: Προς μονιμοποίηση το 70% των συμβασιούχων του – Προϋπόθεση η αποσαφήνιση του ρυθμιστικού πλαισίου
Ο συνολικός αριθμός όσων εργάζονται στον Διαχειριστή μέσω συμβάσεων σε τρίτες εταιρίες ξεπερνά στους 400
Ικανοποίηση φαίνεται να επικρατεί στο ΥΠΕΝ αναφορικά με τις προθέσεις της νέας διοίκησης του ΔΕΣΦΑ στο θέμα των εργαζομένων που απασχολούνται στον Διαχειριστή με συμβάσεις σε τρίτες εταιρείες.
Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα διοίκηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μονιμοποίηση για το 70% των συμβασιούχων που ξεπερνούν τους 400 σε αριθμό, καθώς και στη σύναψη συμβάσεων ικανοποιητικής διάρκειας για τους υπόλοιπους.
Οι νέοι επενδυτές, με τεράστια ευρωπαϊκή εμπειρία, φαίνεται να αναγνωρίζουν έμπρακτα την αξία και τεχνογνωσία του προσωπικού.
Μάλιστα, το σχέδιό τους για τη διευθέτηση του θέματος των συμβασιούχων προέκυψε από μία πρώτη αποτίμηση των αναγκών του Διαχειριστή, αν και η εμπειρία τους στη Γηραιά Ήπειρο δίνει έμφαση σε διαδικασίες «by the book», όπως αξιολόγηση των προς κάλυψη οργανικών θέσεων και μετά προσλήψεις.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, όπως είναι φυσικό οι διαπραγματεύσεις για το θέμα με την ελληνική κυβέρνηση εξελίχθηκαν πολύ καλά.
Ωστόσο, για να λάβουν «σάρκα και οστά» οι προθέσεις της νέας διοίκησης, πρέπει πρώτα βέβαια να ξεκαθαρίσει το ρυθμιστικό πλαίσιο, στο οποίο σημειώνονται καθυστερήσεις από τη ΡΑΕ.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά αρμόδια πηγή, η Αρχή κάνει τη δουλειά της όπως οφείλει, αλλά μερικές φορές κυριολεκτικά ψάχνει… ψύλλους στα άχυρα.

Εργαζόμενοι κατά της ΡΑΕ

Αντίστοιχη θέση εκφράζουν και εργαζόμενοι στον ΔΕΣΦΑ, οι οποίοι θεωρούν ότι η διοίκηση είχε κάθε λόγο να διεκδικήσει πιο δυναμικά οριστικοποίηση των σχετικών ρυθμίσεων.
«Δεν μπορεί να πηγαινοερχόμαστε έξι μήνες στη ΡΑΕ και ακόμη η Αρχή να μην έχει καταλήξει αν τεχνικές διαδικασίες, με έσοδο 1.000 ευρώ, θεωρούνται ρυθμιζόμενες ή όχι. Όταν η χώρα αναβαθμίζεται ενεργειακά, οι καθυστερήσεις και οι ασφυκτικοί περιορισμοί είναι εις βάρος όλων», σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι η νέα διοίκηση «κληρονόμησε» ένα εργασιακό καθεστώς στο πλαίσιο του οποίου ένα σημαντικό ποσοστό του προσωπικού απασχολείται στην εταιρεία μέσω τρίτων επιχειρήσεων.
Οι εν λόγω εργαζόμενοι, ενώ εργάζονται στον ΔΕΣΦΑ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ορισμένες φορές και για δεκαετίες, υπογράφουν αλλεπάλληλες ολιγόμηνες συμβάσεις σε τρίτες εταιρίες, που μάλιστα αλλάζουν κάθε λίγο, με αποτέλεσμα να μην κατοχυρώνουν ούτε τα στοιχειώδη δικαιώματα των μισθωτών.

πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης