Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά τεσσάρων μηνών παραμένει το πετρέλαιο ενόψει ΗΠΑ - Στο +0,21% και τα 67,68 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Σε υψηλά τεσσάρων μηνών παραμένει το πετρέλαιο ενόψει ΗΠΑ - Στο +0,21% και τα 67,68 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,02% στα 59,39 δολ. ανά βαρέλι
Οριακή άνοδο καταγράφει σήμερα Τρίτη (19/3) το πετρέλαιο, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας τα προκαταρκτικά στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,21% στα 67,68 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αμερικανικό αργό παραμένει οριακά αμετάβλητο, και συγκεκριμένα στο +0,02% και τα 59,39 δολ. ανά βαρέλι.
Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση το αμερικανικό αργό άγγιξε τα 59,54 δολ. ανά βαρέλι, στον απόηχο των δηλώσεων Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας ότι και οι δύο χώρες θα εντείνουν ακόμα περισσότερο τις περικοπές στην παραγωγή τους.
Οι αναλυτές προβλέπουν ότι αργότερα εντός της ημέρας το αμερικανικό αργό θα ξεπεράσει τη ζώνη των 60 δολ. ανά βαρέλι, μπαίνοντας σε «τροχιά» ώστε να πλησιάσει μακροπρόθεσμα τα 80 δολ. ανά βαρέλι.
Πλέον η διαφορά τιμών ανάμεσα στο Brent και στο αμερικανικό αργό διαμορφώνεται κοντά στα 8 δολ. ανά βαρέλι, έναντι 10 δολ. ανά βαρέλι που ήταν η διαφορά τον προηγούμενο μήνα.
«Οι περικοπές της προσφοράς έχουν ξεπεράσει την πιθανή επιβράδυνση στην παγκόσμια ζήτηση για τις τελευταίες εβδομάδες, διατηρώντας τις καθοδικές πιέσεις στο περιθώριο», σχολίασε ο διευθυντής διαπραγμάτευσης στο Ινστιτούτο Διαχείρισης Ενέργειας στη Νέα Υόρκη, Dominick Chirichella.
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Commerzbank ανέφεραν ότι «η στρατηγική των ΟΠΕΚ+ ήδη δείχνει ότι αποφέρει καρπούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης