Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Τρέχει» να γλιτώσει τη λύση της εταιρείας η Κεραμεία Αλλατίνη – Περιμένει υπεραξίες λόγω μετρό

tags :
«Τρέχει» να γλιτώσει τη λύση της εταιρείας η Κεραμεία Αλλατίνη – Περιμένει υπεραξίες λόγω μετρό
Για έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για αξιοποίηση του οικοπέδου των 83 στρεμμάτων και δημιουργία μεγάλου εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου κάνει λόγο η διοίκηση της εταιρείας
Η πίεση για λύση της εταιρείας αναγκάζει την Κεραμεία Αλλατίνη να τρέξει και να δημοσιεύσει αποτελέσματα έως και τη χρήση 2018, κάτι το οποίο δεν είχε πράξει στο παρελθόν λόγω κόστους.
Όπως αναφέρει στον ισολογισμό 2014 που δημοσίευσε χθες (18/3) παρόλο που η εταιρεία ενημέρωνε ατύπως κάθε ενδιαφερόμενο μέτοχο για την οικονομική της κατάσταση και την γενικότερη στασιμότητα της ένταξης του αστικού ακινήτου της στο σχέδιο πόλεως της Θεσσαλονίκης, εν τούτοις από το έτος 2014 δεν υπέβαλλε τις οικονομικές καταστάσεις και ετήσια έκθεση διαχείρισης του Δ.Σ. λόγω ακριβώς της οικονομικής δυσπραγίας της και του κόστους σύνταξης και επιβεβαίωσης αυτών από ορκωτούς ελεγκτές.
Στη χρήση 2018 η αρμόδια εποπτεύουσα Αρχή, έχει ζητήσει μετά από αίτησή του Ελληνικού Δημοσίου (Ε12212 / 5.12.2018), την λύση της εταιρείας επειδή δεν είχε υποβάλει, προς καταχώριση, οικονομικές καταστάσεις, εγκεκριμένες από τη Γενική Συνέλευση, τριών  τουλάχιστον συνεχών διαχειριστικών χρήσεων, σύμφωνα με το Άρθρο 48 παρ. 1 περ. δ Κ.Ν. 2190/1920.
Η αίτηση εκδικάσθηκε 1.02.2019, με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας από το πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και το δικαστήριο, πριν εκδώσει την απόφασή του, έδωσε στην εταιρεία προθεσμία μέχρι την 8.04.2019 , για άρση των λόγων λύσης της Εταιρείας .
Η Διοίκηση έλαβε άμεσα μέτρα για την κατάρτιση των οικονομικών καταστάσεων των χρήσεων 2015, 2016, 2017 και 2018 και θα μεριμνήσει να ελεγχθούν και να υποβληθούν σύντομα στην αρμόδια εποπτεύουσα Αρχή προς καταχώριση, εγκεκριμένες από τη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας.
Η Διοίκηση της Εταιρείας εντός του 2019 προτίθεται να πάρει τα κάτωθι μέτρα :
- Την κατάρτιση των οικονομικών καταστάσεων των χρήσεων 2015, 2016, 2017 και 2018 και θα μεριμνήσει να ελεγχθούν και να υποβληθούν σύντομα στην αρμόδια εποπτεύουσα Αρχή προς καταχώριση ,εγκεκριμένες από τη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας.
 - Θα μεριμνήσει να ρυθμιστούν οι ληξηπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο , Ι.Κ.Α. και την τράπεζα.
- Μέσα στο πρώτο εξαμηνο του 2019 θα γίνει έκθεση εκτίμησης ακινήτων της εταιρείας, από αναγνωρισμένο εκτιμητή .
- Τέλος η Διοίκησης εκτιμά , ότι το κλίμα αξιοποίησης των ακινήτων της , από την χρήση 2016 μέχρι σήμερα , έχει αντιστραφεί λόγω της επανέναρξης της κατασκευής του Μετρό Θες/νίκης , σε συσχετισμό με τη θέση του μεγαλύτερου ακινήτου της εταιρείας, που είναι δίπλα στο σταθμό του Μετρό ‘Νέας Ελβετίας’.
Γεγονός που προσδίδει στο ακίνητο της Χαριλάου, υπεραξία η οποία ήδη μεταφράζεται σε έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για αξιοποίηση του οικοπέδου των 83 στρεμμάτων για δημιουργία μεγάλου εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου σε ένα υπέρ-τοπικού χαρακτήρα επιχειρηματικό χώρο.
Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, θα καταρτιστεί και το business plan για την λήψη μέτρων για την αξιοποίηση των ακινήτων της.
Η ανάπτυξη του ακινήτου στην περιοχή Ν. Ελβετίας θα γίνει βάσει χρονοδιαγράμματος, το οποίο όμως μπορεί να ανατραπεί λόγω αστάθμητων παραγόντων, όπως καθυστερήσεις στην έκδοση οικοδομικής άδειας, εκκρεμότητες με τοπικούς φορείς ή δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς κλπ., κατασκευαστικές δυσκολίες και υπερβάσεις, με αποτέλεσμα τη δέσμευση κεφαλαίων της Εταιρείας, την επιβάρυνση με χρηματοοικονομικό κόστος και την επιβάρυνση των οικονομικών αποτελεσμάτων με σημαντικά διαφυγόντα κέρδη λόγω της καθυστερημένης έναρξης της εκμετάλλευσης του ακινήτου.
Επιπλέον η οικονομική συγκυρία αποτελεί από μόνη αρνητικό παράγοντα για την ανάπτυξη επενδύσεων τα κέρδη των οποίων θα προκύψουν σε μακροχρόνιο ορίζοντα.
Το ακίνητο στην Ν. Ελβετία δεν έχει χάσει την αξία και αποτελεί δελεαστικό τομέα επένδυσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σημειώνει η διοίκηση.
 
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης