Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Έμφαση στην επούλωση των πληγών της κρίσης και την καταπολέμηση των ανισοτήτων

Δραγασάκης: Έμφαση στην επούλωση των πληγών της κρίσης και την καταπολέμηση των ανισοτήτων
Αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι η κυβέρνηση αυτή έδωσε έμφαση στην άμεση επούλωση των πληγών και  την καταπολέμηση των ανισοτήτων
Στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας και την ανάγκη καταπολέμησης της ανισότητας αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, κατά την ομιλία του στην υπουργική σύνοδο του ΟΟΣΑ στην Αθήνα.
«H Ελλάδα καλωσορίζει την ιδιαίτερα σημαντική Σύνοδο του ΟΟΣΑ στην Αθήνα.
Σύνοδο που επικεντρώνεται σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας, την καταπολέμηση των ανισοτήτων και την επίτευξη της ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς», τόνισε ο κ. Δραγασάκης.
Όπως σημείωσε, στην Ελλάδα, η κρίση και οι οριζόντιες πολιτικές λιτότητας έπληξαν τόσο βαριά το σύνολο της χώρας σε όλα τα επίπεδα, που το πρόβλημα των ανισοτήτων γιγαντώθηκε.
Αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση αυτή έδωσε έμφαση στην άμεση επούλωση των πληγών και  την καταπολέμηση των ανισοτήτων.
Σύμφωνα με τον Γ. Δραγασάκη, η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις ανισότητες δημιούργησε και διαμόρφωσε:  
- Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική
- Θεσμικό πλαίσιο & εργαλεία σχεδιασμού
- Πλέγμα στοχευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων & Ταμείων
- Θεσμούς & διαδικασίες διαβούλευσης, λογοδοσίας & αξιολόγησης
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κλειδί για ένα νέο υπόδειγμα Δίκαιης και Βιώσιμης Ανάπτυξης που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μέλλοντος και τις εξελισσόμενες μεγατάσεις, είναι η πολυεπίεδη διακυβέρνηση, με συνεργασία όλων των επιπέδων διοίκησης.
«Γι’ αυτό ενισχύουμε θεσμικά και χρηματοδοτικά την Αυτοδιοίκηση», σημείωσε.
Η διυπουργική σύνοδος του ΟΟΣΑ  πραγματοποιείται ανά πέντε χρόνια σε διαφορετικό κράτος- μέλος και στη φετινή - με θέμα την περιφερειακή πολιτική -  συμμετέχουν 20 επικεφαλής διαφόρων παραγωγικών υπουργείων από όλον τον κόσμο, ενώ εκπροσωπούνται ακόμα 30 χώρες και οργανισμοί με δικές τους αντιπροσωπείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης