Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στάση αναμονής με χαμηλό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στάση αναμονής με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Η υποχώρηση των αποδόσεων στα ομόλογα στηρίζει την αγορά μετοχών και στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως οι επόμενες εκδόσεις ομολόγων θα γίνουν με χαμηλότερα επιτόκια.

Για όσους πιστεύουν στην άνοδο, η πρόσφατη έκδοση δεκαετούς ήταν εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία αφού θεωρούν πως οι επόμενες θα γίνουν με χαμηλότερα επιτόκια. Άρα μακροπρόθεσμα θα υπάρχει καλύτερη αξία για όσους αγόρασαν.

Η αγορά των μετοχών από την άλλη μετά από ένα τεράστιο ράλι, το οποίο μπορεί να έχει συνέχεια μέχρι και τις 750 μονάδες, συνεχίζει να παρουσιάζει εξαιρετική εικόνα. Οι διορθώσεις είναι μικρής έκτασης αφού οι αγοραστές απορροφούν εύκολα την προσφορά.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Για σήμερα δεν αποκλείονται να συνεχιστούν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Τα εταιρικά κέρδη που δημοσιεύονται είναι καλά, αλλά όπως λένε στελέχη της αγοράς, στις πρώτες μέρες δημοσιεύουν οι καλοί.

Στα πρώτα λεπτά οι κινήσεις ήταν αναγνωριστικές με χαμηλό τζίρο και περιορισμένο ενδιαφέρον. Ο γενικός δείκτης με μικρές διακυμάνσεις κινείται γύρω από τα χθεσινά επίπεδα.

MOTOR OIL: Άνω του 6% η μερισματική απόδοση και ρεκόρ στον όγκο πωλήσεων. Η καλύτερη πορεία στις πωλήσεις αντιστάθμισε την υψηλότερη ζημιά από τα αποθέματα.

Με χαμηλό p/e διαπραγματεύεται η μετοχή και η απομόχλευση μετράει πλέον 7 συνεχόμενα χρόνια όπως αναφέρει η Beta. Στα 250 εκατ. ευρώ έχει υποχωρήσει ο καθαρός δανεισμός.

Μιλάμε για κορυφαία απόδοση. Μία εταιρεία του μεγέθους της να μειώνει τόσο έντονα τον δανεισμό της μέσα σε περίοδο κρίσης. Γι΄ αυτό και η μετοχή στέκεται σε επίπεδα άνω των 20 ευρώ και είναι και φθηνή. Επενδύσεις 90 εκατ. ευρώ θα γίνουν το 2019. Μετά το κλείσιμο του ΧΑ η ενημέρωση των αναλυτών.

ΕΧΑΕ: Φτωχά τα αποτελέσματα με νέα μείωση των ταμειακών διαθεσίμων. Θα μειωθούν περαιτέρω λόγω υψηλού μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου.

Η διοίκηση περιμένει πως η βελτίωση του κλίματος θα φέρει αυξήσεις κεφαλαίου και νέες εισαγωγές. Είναι όμως στην πόρτα της εξόδου πολλές εισηγμένες. Στις 4:00 θα γίνει ενημέρωση των αναλυτών.

FOURLIS: Κέρδη 14 εκατ. ευρώ περιμένουν οι αναλυτές για τη χρήση 2018. Η μετοχή παίζει με υψηλό p/e, αλλά αν το momentum διατηρηθεί τότε το 2019 θα είναι καλύτερη χρονιά.

Το ενδιαφέρον λοιπόν είναι στις φετινές προοπτικές στην ΑΕΕΑΠ, ενώ κάποιοι αναλυτές αναφέρουν πως περιμένουν την επίδραση του νέου λογιστικού προτύπου στον δανεισμό της εταιρείας.

ΑΔΜΗΕ: Ξεχωρίζει η μετοχή στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης με τεράστιο όγκο 340 χιλ. τεμαχίων και άνοδο έως 4% αλλά με διακυμάνσεις. Η τιμή έγραψε υψηλό στα 1,89 ευρώ.

Ανακοίνωσε: Καθαρά Κέρδη 42,3 εκατ. ευρώ, αύξηση +83,4% σε ετήσια βάση, άρα p/e 10. Καταβολή προμερίσματος το 2018: 0,0316 ευρώ ανά μετοχή. Προτεινόμενο Συνολικό Μέρισμα και Προμέρισμα για το 2019: 0,087 ευρώ ανά μετοχή

ΟΠΑΠ: διαπραγμάτευση κοντά στους κινητούς μέσους 200 ημερών, απλό και εκθετικό. Τα 9 ευρώ δείχνουν πως θέλουν αυξημένες δυνάμεις για να ξεπεραστούν.

Χαμηλός όγκος στο άνοιγμα, κάτω από 1.000 τεμάχια και η τιμή στα 8,86 ευρώ με οριακή άνοδο. Η αγορά χρειάζεται δυνάμεις από καλά χαρτιά της υψηλής κεφαλαιοποίησης που έχουν μείνει πίσω.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κοντά στα επίπεδα του προηγούμενου κλεισίματος κινούνται οι 4 συστημικές με οριακές απώλειες ή οριακά κέρδη. Φαίνεται πάντως πως απουσιάζουν οι μεγάλοι πωλητές και σήμερα.

ΕΛΠΕ: Χαμηλός ο όγκος και εδώ και απώλειες κοντά στο 1%. Τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για νέα καθυστέρηση στον διαγωνισμό πώλησης φυσικά και δεν ευνοούν τη μετοχή.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Μετά τη συσσώρευση με αυξημένο όγκο γύρω από τα 0,35 ευρώ η μετοχή δείχνει διαθέσεις για ανοδική διαφυγή. Με άνοδο 2% και όγκο 11 χιλ. τεμάχια λίγο μετά το άνοιγμα και τιμή 0,4120 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης