Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβράδυνση στην Ευρωζώνη - Βελτίωση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα

tags :
DBRS: Επιβράδυνση στην Ευρωζώνη - Βελτίωση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα
Παρά την επιβράδυνση της ανάπτυξης, η DBRS τονίζει ότι οι συνθήκες στην αγορά εργασίας συνέχισαν να καταγράφουν βελτίωση
Επιβράδυνση της ανάπτυξης της Ευρωζώνη αναμένει ο οίκος αξιολόγησης DBRS, δεδομένης της υποβάθμιση των εκτιμήσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για το 2018.
Η ΕΚΤ αναθεώρησε αρνητικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το 2019 στο 1,1%.
Την ίδια ώρα, τα στοιχεία για την ανάπτυξη του 2018 ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων, με την Ιρλανδία, τη Μάλτα τη Λετονία και τη Σλοβενία να καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις.
Στον αντίποδα, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία και Γερμανία υποαπέδωσαν.



Παρά την επιβράδυνση της ανάπτυξης, η DBRS τονίζει ότι οι συνθήκες στην αγορά εργασίας συνέχισαν να καταγράφουν βελτίωση στις περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Ισπανίας, οι οποίες ωστόσο εξακολουθούν να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας.





Όσον αφορά την ΕΚΤ, ο καναδικός οίκος δεν αναμένει αύξηση των επιτοκίων έως ότου προκύψουν ενδείξεις για αύξηση του πληθωρισμού και ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη.
Κατά την άποψη των αναλυτών της DBRS, ενώ η αλλαγή του forward guidance και ο νέος γύρος των TLTROs θα διασφαλίσουν ότι οι συνθήκες νομισματικής πολιτικής θα παραμείνουν υποστηρικτικές, αυτές οι ενέργειες ενδεχομένως δεν αρκούν για να ενισχύσουν το αναπτυξιακό momentum βραχυπρόθεσμα.
H DBRS αναμένει επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και στη Βρετανία.
Η επιβράδυνση στον κλάδο αυτοκινήτων, στα προϊόντα αλουμινίου και στις κατασκευές,  επιδρά αρνητικά στην οικονομική αδυναμία της Βρετανίας.
Σύμφωνα με έρευνες, η αβεβαιότητα που σχετίζεται με το Brexit είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει τις αποφάσεις των επενδυτών.
Πιθανώς η επιβράδυνση του παγκοσμίου εμπορίου να αποτελεί άλλον ένα παράφοντα.
Η Κομισιόν προβλέπει ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας με ρυθμό 1,3% το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης