Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombrovskis: Οι πιθανότητες ενός άτακτου Brexit έχουν αυξηθεί - Προσπαθούμε να αποφύγουμε αυτό το σενάριο

Dombrovskis: Οι πιθανότητες ενός άτακτου Brexit έχουν αυξηθεί - Προσπαθούμε να αποφύγουμε αυτό το σενάριο
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι η Βρετανία πρέπει να διευκρινήσει εάν επιθυμεί μία σύντομη ή μία μακρά παράταση της μεταβατικής περιόδου
Στο γεγονός ότι οι πιθανότητες ενός Brexit χωρίς συμφωνία έχουν πλέον αυξηθεί αναφέρθηκε σήμερα (19/3) ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Valdis Dombrovskis, μετά από τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα την περασμένη εβδομάδα στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Ειδικότερα, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο του Bloomberg, ο κ. Dombrovskis επεσήμανε ότι «θεωρούμε ότι το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit είναι ένα σενάριο που πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε, επειδή θα είναι περισσότερο αποδιωργανωτικό σε σύγκριση με μία απόσυρση με συμφωνία».
Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν διευκρίνησε πως «πρέπει να παραδεχθούμε ότι μετά από τις δύο ψηφοφρίες στο βρετανικό κοινοβούλιο κατά τις οποίες απορρίφθηκε η συμφωνία, οι πιθανότητες ενός άτακτου Brexit έχουν αυξηθεί».
Αναφορικά με το ενδεχόμενο παράτασης της μεταβατικής περιόδου για το Brexit, ο κ. Dombrovskis δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «πρέπει να διευκρινήσει εάν επιθυμεί μία σύντομη ή μία μακρά παράταση», προσθέτοντας ότι «κάθε ένα από αυτά τα σενάρια έχει τις δικές του διαφορετικές συνέπειες».
«Η παράταση πέραν των δύο μηνών θα σήμαινε ότι η Βρετανία θα συμμετάσχει στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αυτή την άνοιξη», καταλήγει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης