Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι μεγαλύτερες απώλειες για το 2019

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι μεγαλύτερες απώλειες για το 2019
ΑΓΟΡΑ: Πρώτη καλή διόρθωση μετά από πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, αλλά και καταγραφή των μεγαλύτερων απωλειών για το 2019. Δεν είχαμε στις συνεδριάσεις αυτού του έτους άλλη με τέτοιες απώλειες.

Είχαμε έως 1,41% αλλά θεωρούμε πως η σημερινή του 1,51% είναι δικαιολογημένη λόγω των σημαντικών κερδών που έχουν καταγραφθεί από την αρχή του έτους. Η υποχώρηση κάτω από τις 715 μονάδες δημιουργεί μία μικρή ανησυχία.

Ο τζίρος χαμηλός και αυτό είναι καλό γιατί δεν είδαμε βίαιες κινήσεις. Ειδικά στις τράπεζες που εκεί τα κέρδη είναι τεράστια για όσους αγόρασαν χαμηλά.

ΑΝΑΛΥΤΕΣ: Πριν δύο μήνες που κατέρρεαν οι μετοχές των τραπεζών όλοι οι αναλυτές έλεγαν sell. Τώρα μας βγαίνουν αγοραστές. Τι άλλαξε σε τόσο μικρό διάστημα;

Ένας δεν βγήκε στη μεγάλη πτώση να πει «επενδυτική ευκαιρία, αγοράστε». Τώρα μετά από τέτοιο ράλι βλέπουν θετικές προοπτικές. Έλεος…

MOTOR OIL: Η εισηγμένη δημοσίευσε χθες μειωμένα αποτελέσματα λόγω υψηλών ζημιών από την αποτίμηση των αποθεμάτων, οι οποίες όμως αντισταθμίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από το ρεκόρ όγκου πωλήσεων.

Η μετοχή διαπραγματεύεται με μονοψήφιο p/e ενώ για έβδομη συνεχόμενη χρονιά μείωσε τον καθαρό της δανεισμό, ο οποίος βρίσκεται στα 250 εκατ. ευρώ.

Η Motor Oil προγραμματίζει επενδύσεις 90 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ θα δώσει υπόλοιπο μερίσματος 0,95 ευρώ ανά μετοχή με το συνολικό να ανέρχεται στα 1,30 ευρώ που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση άνω του 6%.

ΜΟΗ: Η υποχώρηση θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι τα 20,30 ευρώ όπου βρίσκεται ο κινητός μέσος των 200 ημερών, βελτιώνοντας περαιτέρω τους δείκτες p/e και p/bv για τη μετοχή ενώ παράλληλα θα αυξήσει και τη μερισματική απόδοση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η Πειραιώς που έχει και τα μεγαλύτερη κέρδη και ακολούθησε η AlphaBank. Δικαιολογημένη και η πτώση της Eurobank, ενώ μικρότερες ήταν οι απώλειες για την Εθνική.

ΟΠΑΠ: Ξεχώρισε σήμερα και έκλεισε με άνοδο 1,02% αλλά χαμηλότερα από τα 9 ευρώ. Στα 8,93 ευρώ συγκεκριμένα με όγκο 229 χιλ. τεμάχια.

ΑΔΜΗΕ: Αν και ξεκίνησε έντονα ανοδικά με μεγάλο όγκο και market εντολές αγοράς που πήγαν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης τη μετοχή στα 1,89 ευρώ το κλείσιμο έδειξε 1,77 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας.

Καλά τα κέρδη που δημοσίευσε δίνουν μικρό p/e έχει μεγάλο επενδυτικό πλάνο μπροστά της ενώ καλή είναι και η μερισματική απόδοση της μετοχής.

LAMDA: Τελευταία στην άνοδο, πρώτη στην πτώση. Γύρισμα στα 6,35 ευρώ αφού τα 6,50 ευρώ της είχαν φανεί βουνό.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Γεμάτη η πλευρά των αγοραστών με μεγάλες εντολές. Καλός ο όγκος και είχε φανεί η κίνηση από αρκετά χαμηλότερα όταν οι αγοραστές απορροφούσαν την προσφορά και αύξαναν τον όγκο χωρίς να «πληγώνεται» η μετοχή.

Αναμένουμε τα ετήσια αποτελέσματα για να δούμε που θα διαμορφωθεί η κερδοφορία. Παίζει με σημαντικό discount έναντι της καθαρής θέσης και αν μπορέσει να δείξει ότι τα κέρδη θα είναι επαναλαμβανόμενα τότε δικαιολογεί καλύτερη αποτίμηση.

Κλείσιμο στα 0,4280 ευρώ με άνοδο 5,94% και όγκο 60 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 13,7 εκατ. ευρώ ενώ συμπληρώθηκαν 5 ανοδικές συνεδριάσεις.

MERMEREN: Αυτό που δεν έκανε χθες λόγω αποτελέσματων το έκανε σήμερα και με καλό όγκο. Στα 55 ευρώ με άνοδο 9,56% και 2,4 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 257 εκατ. ευρώ.

EXAE: Να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στη διοίκηση της εταιρείας που στην τηλεδιάσκεψη δεν επιτρέπει ερωτήσεις σε δημοσιογράφους. Δεν καταλαβαίνουμε τι σας πειράζει αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα παραπάνω από το να στηλιτεύσουμε τις προσπάθειες αναβάθμισης του θεσμού που κάνετε.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης