Άνοδος 0,4% για τον χρυσό, εν όψει Fed - Στα 1.306,50 δολ. ανά ουγγιά

Άνοδος 0,4% για τον χρυσό, εν όψει Fed - Στα 1.306,50 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με άνοδο 0,4% ή 5 δολ., στα 1.306,50 δολ. ανά ουγγιά
Με άνοδο έκλεισε σήμερα (19/3/2019) ο χρυσός, με τα «βλέμματα» των επενδυτών να είναι στραμμένα στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) που ξεκινά σήμερα.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα διατηρήσει την επιφυλακτική στάση της κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής της την Τετάρτη (20/3) και δεν αναμένουν ενδείξεις για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2019.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προσδοκίες της αγοράς για μια αύξηση των επιτοκίων από τη Fed αυτή την εβδομάδα διαμορφώνονται στο μηδέν, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Ωστόσο, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τις ανακοινώσεις της Fed, αναζητώντας ενδείξεις για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.
Περαιτέρω ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο προσέφερε η ήπια αποδυνάμωση του δολαρίου, στον απόηχο ορισμένων κατώτερων των προσδοκιών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ.
Οι εργοστασιακές παραγγελίες στις ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση μικρότερη από την αναμενόμενη τον Ιανουάριο, σε μία ακόμη ένδειξη ότι η αμερικανική μεταποιητική δραστηριότητα κατεβάζει ταχύτητα.
Ειδικότερα, οι εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,1% σε σχέση με τον Δεκέμβριο, όταν επίσης μειώθηκαν κατά 0,1%, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι οι παραγγελίες θα κατέγραφαν μια μεγαλύτερη αύξηση, της τάξεως του 0,3%.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,4% ή 5 δολ., στα 1.306,50 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,2% στις 96,4 μονάδες.
Το ευρώ σημείωνε άνοδο 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,136 δολ., ενώ η στερλίνα ενισχυόταν κατά 0,1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,327 δολ.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.grbankingnews.gr

BREAKING NEWS