Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο Εθνικός Κήπος της Αθήνας στα καλύτερα πάρκα του κόσμου

tags :
Ο Εθνικός Κήπος της Αθήνας στα καλύτερα πάρκα του κόσμου
Αθηναϊκό ένα από τα καλύτερα πάρκα στον κόσμο
Τα δέκα καλύτερα παγκοσμίως αναδεικνύει το βρετανικό τουριστικό site «On the Go Tours», συμπεριλαμβάνοντας στη λίστα του και ένα ελληνικό.
Αυτό δεν είναι άλλο από τον Εθνικό Κήπο της Αθήνας, πίσω από την πιο κεντρική και πολύβουη πλατεία της πόλης, το Σύνταγμα.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο πάρκο βρίσκεται πίσω από την Βουλή των Ελλήνων και ότι αποτελεί την καλύτερη επιλογή διαφυγής, όταν οι θερμοκρασίες στην πόλη είναι υψηλές.
Το site προτρέπει, επίσης, τους επισκέπτες της πόλης να χαθούν στους στενούς λαβύρινθους του κήπου και να θαυμάσουν τις λίμνες με τις πάπιες και τις χελώνες, να χαλαρώσουν κάτω από κάποια πέργκολα και αν έχουν παιδιά να επισκεφτούν και την παιδική χαρά.
Δεν παραλείπει να αναφέρει, ακόμη, ότι στην ανατολική πλευρά του πάρκου βρίσκονται τα φυλάκια με τους χαρακτηριστικούς Εύζωνες.
Στην πρώτη θέση διακρίθηκε το Πάρκο Güell στη Βαρκελώνη, σημείο αναφοράς για την ισπανική πόλη που φιλοξενεί πολλά ιστορικά ορόσημα σχεδιασμένα από τον διάσημο αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί, ενώ στη δεύτερη ακολουθεί το πάρκο Ibirapuera, η σημαντικότερη εστία πρασίνου στο Σάο Πάολο.
Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται από τον μεγαλύτερο κήπο λουλουδιών στον κόσμο, το Keukenhof, στο Lisse στην Ολλανδία και το Lumpini Park στη Μπανγκόγκ στην τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα.
Έκτο ακολουθεί το Hibiya Park, μια όαση πρασίνου στην καρδιά του Τόκιο στην Ιαπωνία και έβδομο το φημισμένο και πολυφωτογαφημένο Central Park στη Νέα Υόρκη.
Η κορυφαία δεκάδα ολοκληρώνεται με το διάσημο Hyde Park του Λονδίνου στην όγδοη, το πάρκο του Χονγκ Κονγκ στην ένατη και το Stanley Park στο Βανκούβερ στη δέκατη θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης