Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Στις 15:00 η ονομαστική ψηφοφορία για την κατάργηση του κωλύματος βουλευτή – ευρωβουλευτή

tags :
Βουλή: Στις 15:00 η ονομαστική ψηφοφορία για την κατάργηση του κωλύματος βουλευτή – ευρωβουλευτή
Δριμεία επίθεση από την αντιπολίτευση που κάνει λόγο για εκλογομαγειρέματα και συναλλαγές
Εν μέσω των πυρών της αντιπολίτευσης που κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εκλογομαγειρέματα» και συναλλαγές λίγες εβδομάδες πριν στηθούν οι κάλπες των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών ψηφίζεται σήμερα Τετάρτη 20/3 το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που μεταξύ άλλων καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή – υποψήφιου ευρωβουλευτή.
Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 μετά το μεσημέρι και θα είναι ονομαστική, κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Η εισηγήτρια της ΔΗΣΥ, Εύη Χριστοφιλοπούλου υποστήριξε ότι η παράταξή της κατέθεσε το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για την άρση του ασυμβίβαστου του βουλευτή να θέσει υποψηφιότητα για τις ευρωεκλογές και επί της τροπολογίας για την εκλογική διαδικασία.
Η κα. Χριστοφιλοπούλου, για την μεν πρώτη τροπολογία έκανε λόγο για «τροπολογία Τσίπρα για τις συναλλαγές ενόψει των ευρωεκλογών με διάφορους βουλευτές» ενώ για την δεύτερη μίλησε για το «περίεργο θέμα της κατάτμησης που δεν εξασφαλίζει τους όρους που απαιτούνται για την διαφάνεια και την πλήρως ορθολογική διεξαγωγή της διαδικασίας».
Ταυτοχρόνως, η κα. Χριστοφιλοπούλου κατέθεσε την πρόταση του κόμματός της για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και ανέφερε ότι η επιπλέον κάλπη που βάζει η κυβέρνηση, είναι σαν να δημιουργείται τρίτος βαθμός αυτοδιοίκησης, κάτι το οποίο αντίκειται στο Σύνταγμα.
Σημειώνεται πως ο εισηγητής της ΝΔ, Μ. Βορίδης είχε κάνει λόγο για εκλογομαγειρέματα και για «τροπολογία Κουντουρά», αναφέροντας πως οι κινήσεις αυτές αποκαλύπτουν τον πανικό της κυβέρνησης για την εκλογική συντριβή που έρχεται.
Από την πλευρά του ο υπ. Εσωτερικών, Αλ. Χαρίτσης αφού σημείωσε πως το 2014 η ΝΔ άλλαξε τη λίστα με το σταυρό, κάλεσε τον κ.Βορίδη να μην προεξοφλεί την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, διότι θα εκπλαγεί δυσάρεστα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης