Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κατά +2,6% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2019

Γερμανία: Κατά +2,6% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2019
Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019, οι τιμές παραγωγή σημείωσαν οριακή πτώση της τάξεως του -0,1%
Σταθερός παρέμεινε ο ετήσιος πληωθρισμός των τιμών παραγωγού στη Γερμανία για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (20/3) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, διτηρώντας σταθερούς ρυθμούς ανόδου μετά από δύο συνεχόμενους μήνες επιβράδυνσης.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά +2,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου +2,6% τον Ιανουάριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές πρέβλεπαν επιτάχυνση στο +2,9%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι τιμές στον τομέα της ενέργειας αυξήθηκαν κατά +7,5% σε ετήσια βάση, ενώ η αντίστοιχο άνοδος για τις τιμές διαρκών καταναλωτικών αγαθών και κεφαλαιουχικών αγαθών διαμορφώθηκε στο 1,6%.
Παράλληλα, οι τιμές παραγωγού των ενδιάμεσων αγαθών αυξήθηκαν κατά +1,1% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2018, ενώ οι τιμές μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +0,8%.
Εξαιρουμένων των τιμών της ενέργειας, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά +1,3% σε ετήσια βάση, την ίδια στιγμή που οι μηνιαία άνοδος διαμορφώθηκε στο +0,1%.
Συνολικά, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -0,1% σε μηνιαία βάση, μετά την άνοδο του +0,4% που σημείωσε τον Ιανουάριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο της τάξεως του +0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης