Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί η στερλίνα έναντι του δολαρίου λόγω Brexit και πληθωρισμού, στο -0,21% και τα 1,323 δολ.

Υποχωρεί η στερλίνα έναντι του δολαρίου λόγω Brexit και πληθωρισμού, στο -0,21% και τα 1,323 δολ.
Οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω εξελίξεις αναφορικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Πτώση καταγράφει σήμερα Τετάρτη (20/3) η στερλίνα έναντι του αμερικανικού δολαρίου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω εξελίξεις αναφορικά με τη διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, η στερλίνα καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,21% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,3236 δολ. με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι το επίπεδο στήριξης διαμορφώνεται στα 1,3177 δολ.
Παράλληλα, το ευρώ ενισχύεται κατά +0,29% έναντι του βρετανικού νομίσματος, στις 0,857 στερλίνες, ενώ το γεν Ιαπωνίας σημειώνει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,08%.
Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May θα ζητήσει επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση την καθυστέρηση της διαδικασίας εξόδου, με την επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων, Andrea Leadsom, να αναφέρει ότι η παράταση θα μπορούσε να έχει διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος που είναι αρμόδιος για το Brexit, Keir Starmer, κατηγόρησε την Theresa May ότι προσπαθεί να αναγκάσει το Κοινοβούλιο να επιλέξει ανάμεσα στη συμφωνία της και σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία με το να ζητάει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο μία μικρή παράταση του Άρθρου 50.
«Η Theresa May προσπαθεί απελπισμένα για μία ακόμη φορά να επιβάλει μία δυαδική επιλογή μεταξύ της συμφωνίας της και μίας μη συμφωνίας, παρά το γεγονός ότι το Κοινοβούλιο έχει αποκλείσει ξεκάθαρα και τις δύο επιλοές της περασμένη εβδομάδα», τόνισε ο Βρετανός βουλευτής μέσω ανάρτησής του στο Twitter.
«Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να δείξει πραγματική ηγεσία, να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της να σπάσει το αδιέξοδο και να εξασφαλίσει μία επέκταση με πραγματικό σκοπό», πρόσθεσε ο κ. Starmer.
Επιπλέον, η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας δημοσίευσε νωρίτερα τα στοιχεία για την πληθωρισμό που αφορούν τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα οποία ο ετήσιος πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 1,9% έναντι 1,8% τον προηγούμενο μήνα.
Ωστόσο, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές στον τομέα της ενέργειας, υποχώρησε στο 1,8% έναντι 1,9% τον Ιανουάριο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης