Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρίμηνη παράταση, έως τις 30 Ιουνίου, θα ζητήσει για το Brexit η May

tags :
Τρίμηνη παράταση, έως τις 30 Ιουνίου, θα ζητήσει για το Brexit η May
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, φέρεται να δήλωσε πως είναι απίθανο στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής να εγκριθεί η καθυστέρηση του Brexit
Τρεις μήνες, δηλαδή έως τις 30 Ιουνίου, θα είναι η παράταση που θα ζητήσει η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.
Ωστόσο τίποτα ακόμη δεν είναι βέβαιο, καθώς όλοι βρίσκονται εν αναμονή της επιστολής της Βρετανίδας πρωθυπουργού, με την οποία θα ζητά την καθυστέρηση του Brexit.
«Η επιστολή στον Donald Tusk θα σταλεί ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» επισημαίνει στο CNBC ένας Βρετανός αξιωματούχος.
Η επιστολή αναμένεται να φτάσει στις Βρυξέλλες πριν τη Σύνοδο Κορυφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο (21-22/3/2019), όταν και οι ηγέτες των 24 χωρών της ΕΕ θα κληθούν να συζητήσουν τις συνέπειες ενδεχόμενης παράτασης του άρθρου 50 για το Brexit.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, φέρεται να δήλωσε πως είναι απίθανο στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής να εγκριθεί η καθυστέρηση του Brexit.
O ίδιος επεσήμανε ότι η May πρέπει να παρουσιάσει σαφή σχέδια εάν θέλει παράταση του άρθρου και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Βρετανία δεν θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Juncker απέρριψε το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας.
«Όσον αφορά το Brexit, έχουμε αφεθεί στα χέρια του Θεού.
Αλλά ακόμα και η υπομονή του Θεού έχει τα όρια της» σχολίασε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης