Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Βρισκόμαστε σε καλή θέση ώστε να αντιμετωπίσουμε ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Βρισκόμαστε σε καλή θέση ώστε να αντιμετωπίσουμε ένα Brexit χωρίς συμφωνία
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας «παραμένει καλή»
Τη θέση ότι η οικονομία της Γερμανίας παραμένει σε καλή κατάσταση ώστε να αντιμετωπίσει τους κινδύνους από το εξωτερικό διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Olaf Scholz, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο πρακτορείο Reuters.
Ειδικότερα, ο κ. Scholz ανέφερε ότι «με τα δημόσια οικονομικά συμπαγή και την εγχώρια οικονομία να είναι ζωντανή, η Γερμανία βρίσκεται σε καλή θέση ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις από την εξασθένηση της παγκόσμιας οικονομίας, τις εμπορικές διαμάχεις και τον κίνδυνο ενός Brexit χωρίς συμφωνία».
Παράλληλα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ πρόσθεσε ότι «η οικονομική κατάσταση στη Γερμανία παραμένει καλή», διευκρινίζοντας ότι «δε μπορούμε να βρούμε χρηματοδότηση για ό,τι θέλουμε, αλλά μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε πολλά».
Σημειώνεται ότι τον προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είχε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προετοιμαστεί για το Brexit, είτε υπάρξει συμφωνία είτε όχι.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνιζε ότι «πολλά από τα προβλήματα είναι στο μυαλό των ανθρώπων και όχι στην πραγματικότητα», τονίζοντας παράλληλα ότι «πρέπει να συνεργαστούν όλοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να υπάρξει ένα ομαλό Brexit».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης