Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δανέλλης: Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής προσπαθούν να επιβάλουν την υποκρισία

Δανέλλης: Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής προσπαθούν να επιβάλουν την υποκρισία
Απάντηση - επίθεση του κ. Δανέλλη σε Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ
Επίθεση τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και προσωπικά στην κυρία Φώφη Γεννηματά εξαπολύει ο Σπύρος Δανέλλης, ανεξάρτητος βουλευτής συνεργαζόμενος με την κυβέρνηση, σε ανακοίνωσή του.
Σε αυτήν ο κ. Δανέλλης υποστηρίζει ότι: «Η κ. Φώφη Γεννηματά μιλάει σήμερα, για «εξόφληση γραμματίων ενόψει ευρωεκλογών που αποκαλύπτει την απαράδεκτη συναλλαγή, στην οποία βασίζεται η ευκαιριακή πλειοψηφία της κυβέρνησης στην Βουλή».
Την ίδια στιγμή ο κ. Μάκης Βορίδης λέει στη Βουλή: «Τέτοια πράγματα δεν γίνονται πουθενά, μόνο εδώ, κανείς δεν αλλάζει τον εκλογικό νόμο λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου».
Και οι δύο ξεχνούν πως δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές του 2014, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου άλλαξε πλήρως το εκλογικό σύστημα, γιατί έκρινε πως αυτό τη συμφέρει.
Η τότε κυβέρνηση «πούλησε» μάλιστα ως δημοκρατικοποίησή το σταυρό προτίμησης, μη διστάζοντας να επιβάλλει μία και μοναδική εκλογική περιφέρεια για το σύνολο της χώρας! Παράλληλα, αύξησε τον αριθμό των υποψηφίων σε 42, προκειμένου να ενεργοποιήσει περισσότερους στο κυνήγι των ψήφων.
Τέλος, επιχείρησε και την άρση του παράλογου ασυμβίβαστου βουλευτή – υποψηφίου ευρωβουλευτή, το οποίο εντέλει «μάζεψε», μετά από εσωκομματικές αντιδράσεις.
Σήμερα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ξεχνώντας όλα αυτά, μιλούν για «πρωτοφανείς μεθοδεύσεις».
Και για το τελευταίο, επειδή μας διακρίνει ασθενής μνήμη στο ΒΗΜΑ FM 24/2/2014, ο τότε Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μεταξύ άλλων λέει: «Αυτό που θα γίνει είναι να αρθεί το ασυμβίβαστο.
Όμως, για την ΝΔ με απόφαση του προέδρου ο βουλευτής του Κοινοβουλίου που θα θελήσει να είναι υποψήφιος θα πρέπει πρώτα να υποβάλλει την παραίτησή του.[…] τα άλλα κόμματα θα μπορούν να κάνουν αυτό που νομίζουν.
Ο νόμος δηλαδή θα επιτρέπει στους βουλευτές να βάζουν υποψηφιότητα χωρίς κανένα πρόβλημα για το ευρωκοινοβούλιο. […]»
Όσο οι μικροκομματικές σκοπιμότητες επιβάλλουν την υποκρισία, τόσο το πολιτικό σύστημα θα βυθίζεται στην ανυποληψία και θα εμπεδώνεται στη συνείδηση των πολιτών η άποψη πως “όλοι το ίδιο είναι”.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης