Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η ΝΔ είνα πανέτοιμη να δώσει τη μάχη των εθνικών εκλογών - Ανήθικη η τροπολογία για τους ευρωβουλευτές

Μητσοτάκης: Η ΝΔ είνα πανέτοιμη να δώσει τη μάχη των εθνικών εκλογών - Ανήθικη η τροπολογία για τους ευρωβουλευτές
Η κυβέρνηση δρώντας με ταξικό πρόσημο δεν επιτρέπει στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στη χώρα που ζουν
Κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν σε όλες τις επικείμενες εκλογικές διαδικασίες απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα «Η Ψήφος των Αποδήμων και το Φαινόμενο Brain Drain/Brain Gain».
Υποστήριξε ότι η ΝΔ είναι απόλυτα έτοιμη και για τις εθνικές εκλογές, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πράττει «ταξικά» και δεν προωθεί νομοθετική πρωτοβουλία ώστε οι Έλληνες του εξωτερικού να μπορούν να ψηφίζουν στη χώρα που ζουν και να μην υποχρεώνονται να έρθουν στην Ελλάδα.
Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι οι βουλευτές της ΝΔ δεν «θα κάνουν χρήση της τροπολογίας Κουντουρά», δηλαδή δεν θα περιμένουν να δουν εάν θα εκλεγούν ή όχι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κατόπιν να παραιτηθούν από βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου.
Χαρακτήρισε την εν λόγω τροπολογία ως ανήθικη και προϊόν συναλλαγής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και προσέθεσε ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετάσχει ποτέ σε τέτοιου είδους συναλλαγές».
Συνεχίζοντας τόνισε ότι η αποπομπή του κόμματος Fidesz του Ούγγρου πρωθυπουργού, Viktor Orban, ήταν μία απόλυτα σωστή κίνηση από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, υπενθυμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν μεταξύ των 13 κομμάτων – μελών του ΕΛΚ που είχαν ζητήσει να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση.
Μάλιστα δήλωσε ότι αυτός που πραγματικά έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον Orban δεν είναι ο ίδιος ή η ΝΔ αλλά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο τρόπος με τον οποίο ασκεί τη διακυβέρνηση στην Ελλάδα.
Επανέλαβε ότι οι ευρωεκλογές αποτελούν ουσιαστικά δημοψήφισμα, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες θα μπορούν να εκφραστούν μετά από μία 4ετία.
«Δεν υπάρχει χαλαρή ή αδιάφορη ψήφος στις ευρωεκλογές.
Η τιμωρία του κ. Τσίπρα περνά μέσα από την ψήφο υπέρ της Νέας Δημοκρατίας», είπε.

Οι 4 λόγοι για την καταψήφιση Τσίπρα

Ανέφερε αναλυτικά τους τέσσερις λόγους για τους οποίους οι Έλληνες πρέπει να καταψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα.
Θα πρέπει να τον καταψηφίσουν γιατί:

- Ο Τσίπρας εξαπάτησε τους Έλληνες πολίτες,
- Έπνιξε τους Έλληνες στους φόρους,
- Υπέγραφε την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών,
- Δίχασε τους Έλληνες με πρωτοφανή τρόπο για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης