Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Στρατηγικός εταίρος της ΕΕ η Κίνα - Αναγκαία μία κοινή βιομηχανική πολιτική στην Ένωση

tags :
Τσίπρας: Στρατηγικός εταίρος της ΕΕ η Κίνα - Αναγκαία μία κοινή βιομηχανική πολιτική στην Ένωση
Στήριξη Τσίπρα σε Κίνα στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - Αποτελεί στρατηγικό εταίρο για την ΕΕ
Στις 21-22 Μαρτίου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, όπου κυρίαρχο θέμα θα αποτελέσει το ζήτημα της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.
Οι ηγέτες θα εξετάσουν την επιστολή που απέστειλε χθες (20/3) σήμερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας T. May, με την οποία αιτείται τρίμηνης  παράτασης, έως τις 30 Ιουνίου, για το Brexit και θα καταθέσουν τις απόψεις τους για τη χρονική διάρκεια, καθώς και τυχόν κριτήρια που θα θέσει η ΕΕ προκειμένου να δεχθεί αίτημα της βρετανίδας ορωθυπουργού.
Κρίσιμη για την τελική αποδοχή του αιτήματος της Τ. May θα είναι η ψηφοφορία, 3η κατά σειρά, επί της συμφωνιας αποχώρησης, που θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα στην Βουλή των Κοινοτήτων.
Κατά το δείπνο ηγετών, θα εξεταστεί το ζήτημα των σχέσεων ΕΕ - Κίνας, συμπεριλαμβανομένων και των εμπορικών πτυχών των σχέσεων αυτών.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να  υπογραμμίσει ότι η Κίνα αποτελεί Στρατηγικό Εταίρο για την ΕΕ, γεγονός το οποίο θα πρέπει να καθίσταται σαφές μέσω της Κοινής Δήλωσης της προσεχούς Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Κίνας και θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε τομέα διασυνδεσιμότητας.
Παράλληλα, θα υπογραμμίσει τη σημασία ταχείας ολοκλήρωσης της Συνολικής Συμφωνίας για τις Γεωγραφικές Ενδείξεις μεταξύ της ΕΕ και της Κίνας, η οποία θα πρέπει να παρέχει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προστασίας για όλες τις Ευρωπαϊκές Γεωγραφικές Ενδείξεις.
Στις 22/3, η συζήτηση θα εστιαστεί σε θέματα ανταγωνιστικότητας και εμβάθυνσης της ενιαίας αγοράς, αλλά και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.
Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να σταθεί στην ανάγκη προώθησης μίας ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής βιομηχανικής πολιτικής που θα συμβάλει στην ανάκαμψη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων.
Η πολιτική αυτή θα πρέπει να εστιάζει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας, σύμφωνα με τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και της Συμφωνίας των Παρισίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης