Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική άνοδο καταγράφει ο χρυσός μετά την απόφαση της Fed - Στο +1,29% και τα 1.318,45 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σημαντική άνοδο καταγράφει ο χρυσός μετά την απόφαση της Fed - Στο +1,29% και τα 1.318,45 δολ. ανά ουγγιά
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα
Ανοδικά κινείται σήμερα Πέμπτη (21/3) ο χρυσός, δεχόμενος ώθηση από την απόφαση της Federal Reserve να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της, αποκλείοντας παράλληλα τις πιθανότητες να υπάρξουν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων το τρέχον έτος.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,29% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.318,45 δολ. ανά ουγγιά.
Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, εν μέσω προβληματισμών για την επιβράδυνση της ανάπτυξης τόσο στην παγκόσμια όσο και στην εγχώρια οικονομίας, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η στάση της τράπεζας ήταν περισσότερο επιφυλακτική σε σχέση με τις εκτιμήσεις τους.
Παράλληλα, οι επενδυτές παραμένουν επικεντρωμένοι και στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Donald Trump ότι οι δασμοί στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων θα μπορούσαν να παραμείνουν σε ισχύ για «σημαντικό χρονικό διάστημα».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Κίνα θα έχει «πολλά προβλήματα ώστε να συμβαδίσει με ορισμένες συμφωνίες», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η συμφωνία «προχωράει όμορφα».
Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,58% στα 1.569,45 δολ. ανά ουγγιά, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης