Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο, αγοραστές στις τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο, αγοραστές στις τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Έγιναν εκποιήσεις ΚΑΡΑΤΖΗ, Jumbo και Cenergy πριν το άνοιγμα. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μικρές απώλειες. Αυτό περίμεναν και οι αναλυτές. Χαμηλός ωστόσο ο τζίρος.

Τα αποτελέσματα δίνουν τον τόνο αφού έχουν ανακοινώσει αρκετές μεγάλες εταιρείες και υπάρχει και συνέχεια μετά το κλείσιμο.

Βρίσκει όμως πατήματα πάλι λόγω τραπεζών και δοκιμάζει να κινηθεί ξανά πάνω από τις 715 μονάδες.

ΤΙΤΑΝ: Ανακοίνωσε αποτελέσματα και σε πρώτη ανάγνωση είναι χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Προσωρινό μέρισμα 0,15 ευρώ. Αυξήθηκε και ο καθαρός δανεισμός κατά 49 εκατ. ευρώ σημειώνει η Beta.

ΚΑΡΑΤΖΗ: Στα 7,30 ευρώ έφυγαν εύκολα 30,5 χιλ. τεμάχια. Εκποίηση προγραμματισμένη ήταν. Σημειώνεται πως χθες η μετοχή είχε κλείσει με σημαντική άνοδο σε αντίθεση με άλλες σημαντικές εκποιήσεις άλλων εταιρειών που πίεζαν κάποιοι τις μετοχές για να τα πάρουν χαμηλά. Υπάρχουν άλλες 20 χιλ. τεμάχια περίπου για εκποίηση σε λίγες μέρες.

Στο ταμπλό τώρα στην κανονική διαπραγμάτευση με 60 τεμάχια άνοιξαν τη μετοχή στο -7,33% και στα 6,95 ευρώ, με τους αγοραστές τώρα να είναι πάνω από τα 7 ευρώ και τους πωλητές στα 7,30 ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Τα πολύ καλά αποτελέσματα δίνουν ώθηση στη μετοχή. Διαμαντάκι η εταιρεία και τη θεωρούμε από τις καλύτερες, αν όχι την καλύτερη του ομίλου. Διαβάστε σχετικό θέμα στη στήλη.

Θα δώσει και μέρισμα, αν και στην παρούσα φάση λόγω επενδυτικού προγράμματος θα θέλαμε περαιτέρω ισχυροποίηση του ισολογισμού και όχι μέρισμα.

CENERGY: Δεν μας άρεσε η κερδοφορία, αλλά υπάρχουν καλές προοπτικές σύμφωνα με τη διοίκηση. Η μετοχή ενισχύεται στο άνοιγμα.

VIOHALCO: Ξέφυγε πάνω από τα 3,10 ευρώ και κάνει πράξη στα 3,21 ευρώ. Ωφελείται από τις θυγατρικές της. Υπάρχει και δημοσίευμα στο Bankingnews για διάθεση ποσοστού της ΕΛΒΑΧΑΛΚΟΡ το οποίο πιστεύουμε πως θα γίνει κάποια στιγμή για να βελτιωθεί η διασπορά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μικρή πίεση στην Πειραιώς αλλά μπόρεσαν και την απορρόφησαν οι αγοραστές και κινούν τη μετοχή σε υψηλότερα επίπεδα. Μικρή άνοδος για Εθνική και Eurobank και καλύτερη άνοδος για Alpha Bank.

FOURLIS: Μας άρεσαν όσα είπε η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη για περισσότερα ΙΚΕΑ μικρότερου μεγέθους, αφού και η ΙΚΕΑ International άλλαξε τη στρατηγική της. Δίνει έμφαση στις διαδικτυακές πωλήσεις στα αθλητικά είδη.

Ώθηση λόγω Airbnb αφού πολλοί στην Ελλάδα νοικιάζουν τα σπίτια τους και τα ανακαινίζουν με προϊόντα ΙΚΕΑ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Δίνουμε έμφαση σε όσες δημοσιεύουν καλή κερδοφορία με καλές ταμειακές ροές που μειώνουν δανεισμό. Ήδη από τις πρώτες δημοσιεύσεις έχουμε μονοψήφια p/e με p/bv κάτω από τη μονάδα και χαμηλή μόχλευση.

Αυτές πιστεύουμε ότι πατάνε γερά στα πόδια τους και μπορούν να δώσουν υπεραξίες στους μετόχους.

COCA COLA: Υποχωρεί 1,05% και βρίσκεται στα 30,10 ευρώ με όγκο 130 τεμάχια. Η μετοχή έχει ενισχυθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, κρατιέται στα υψηλά της, αλλά δεν βλέπουμε διαθέσεις για μεγάλες ρευστοποιήσεις.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Με νέα άνοδο ξεκίνησε η μετοχή και βρίσκεται στα 0,4780 ευρώ και στο +4,37% με όγκο 10 χιλιάδες τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης