Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στη Wall λόγω Apple - Kέρδη της τάξης του +0,84% για τον Dow Jones

Ισχυρή άνοδος στη Wall λόγω Apple - Kέρδη της τάξης του +0,84% για τον Dow Jones
Ισχυρά κέρδη καταγράφει η μετοχή της Apple, μετά την αναβάθμισή της από τη Needham σε «strong buy» από «buy»
(upd) Ανοδο σημείωσαν σήμερα (21/3/2019) οι δείκτες της Wall Street, με τα κέρδη στη μετοχή της Apple να αντισταθμίζουν τις πιέσεις που δέχονταν νωρίτερα οι αμερικανικές τράπεζες, στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,84% στις 25.962 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,11% στις 2.855 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε κατά 1,42% υψηλότερα, στις 7.838 μονάδες.

Η μετοχή της Apple είχε «άλμα» της τάξης του 3,68%, μετά την αναβάθμισή της από τη Needham σε «strong buy», από «buy» που ήταν επί δύο χρόνια, καθώς και την αύξηση της τιμής - στόχου 225 δολ. από 180 δολ. προηγουμένως. 

Η Apple ώθησε υψηλότερα το σύνολο του τεχνολογικού κλάδου, με την Amazon να ενισχύεται κατά 1,22%, τη Microsoft να σημειώνει άλμα 2,3%, τη Netflix στο +0,7%, ενώ η Micron είχε άλμα άνω του 9%.
Η άνοδος της Apple αντιστάθμισε τις πιέσεις που δέχτηκαν νωρίτερα οι αμερικανικές τράπεζες λόγω Fed.
Η Fed διατήρησε, όπως αναμενόταν, αμετάβλητα τα επιτόκια στο εύρος 2,25% - 2,50% διατήρησε, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις αναλυτών και επενδυτών αλλά και την στάση αναμονής που είχε εξαγγείλει στην προηγούμενη συνεδρίασή της.
Επίσης, η κεντρική τράπεζα προανήγγειλε πως δεν θα υπάρξει αύξηση επιτοκίων το τρέχον έτος.
Οι ανακοινώσεις της Fed πίεσαν χαμηλότερα τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με εκείνη του 10ετούς να υποχωρεί σε χαμηλό ενός έτους.
Εν τω μεταξύ, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, καθώς οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας κατέγραψαν μείωση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 9.000 την εβδομάδα έως την 16η Μαρτίου 2019, στις 221.000, ενώ οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια μικρότερη μείωση των αιτήσεων, στις 225.000.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο παραμένουν οι εξελίξεις στο εμπόριο, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.
O Trump δήλωσε πως οι ΗΠΑ συζητούν τη διατήρηση των δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων για «αρκετό διάστημα», αν και υπογράμμισε ότι μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα «προχωρά καλά».

Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη, υπό πίεση οι τράπεζες 

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν, εν τω μεταξύ, τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον τραπεζικό κλάδο να δέχεται πιέσεις στον απόηχο των χθεσινών αποφάσεων της Fed.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακή πτώση 0,04% στις 380,69 μονάδες, στον απόηχο της Fed, σε αντίθεση με τις αγορές της Ασίας που κατέγραψαν κέρδη.
Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης σημείωσε πτώση 1,4%.
Βαριές απώλειες 4,1% και 3,4% αντίστοιχα κατέγραψαν οι μετοχές των Deutsche Bank και Commerzbank, εν μέσω φόβων ότι μια συγχώνευσή τους θα πιέσει την Deutsche Bank σε περαιτέρω συρρίκνωση των αμερικανικών της επιχειρήσεων.


Την ίδια ώρα, πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, δηλώνει ότι «βλέπει» πλεονεκτήματα από μια πιθανή συγχώνευση με τη Commerzbank.
Όπως μεταδίδει το Reuters, o Sewing εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συγχώνευση θα βελτιώσει τα κόστη χρηματοδότησης, ωστόσο, ο ίδιος υποστήριξε ότι είτε η συγχώνευση ολοκληρωθεί είτε όχι, οι θέσεις εργασίας θα περικοπούν
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,46% κι έκλεισε στις 11.549,96 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε κατά 0,07% στις 5.378,85 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 0,2% στις 21.373,06 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,88% κι έκλεισε στις 7.355,31 μονάδες, με την στερλίνα να υποχωρεί κατά 1% έναντι του δολαρίου, στο χαμηλό μιας εβδομάδας του 1,305 δολ., καθώς εντείνονται οι φόβοι για ένα «no-deal Brexit», σε περίπτωση που οι Βρετανοί βουλευτές απορρίψουν εκ νέου τη συμφωνία της πρωθυπουργού Theresa May.


Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν σήμερα στις Βρυξέλλες το αίτημα της May για μια τρίμηνη καθυστέρηση του Brexit.
Ωστόσο, οι 27 ηγέτες ετοιμάζονται να παραδώσουν τελεσίγραφο στη Βρετανίδα πρωθυπουργό να προετοιμάσει το Brexit έως τις 23 Μαΐου 2019, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η Βρετανία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με άτακτη έξοδο από την ΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα, στην περίπτωση που απορριφθεί εκ νέου η συμφωνία από το βρετανικό κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης