Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Τώρα αρχίζει το ματς – Με τα μέτρα που παίρνουμε, αλλάζει το πολιτικό κλίμα

Χαρίτσης: Τώρα αρχίζει το ματς – Με τα μέτρα που παίρνουμε, αλλάζει το πολιτικό κλίμα
Δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν τη ΝΔ υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων
Την θέση ότι το πολιτικό κλίμα αλλάζει με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Χαρίτσης, ο οποίος αναφερόμενος στο σχόλιο του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη ότι «οι ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο ημίχρονο και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φάει πολλά γκολ», είπε ότι «τώρα αρχίζει το ματς».
«Οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν στον συνταγματικά προβλεπόμενο χρόνο.
Με την ανάκαμψη που ήδη υπάρχει στην οικονομία και με τα μέτρα ελάφρυνσης που θα έρθουν θα βελτιωθεί η εικόνα για την κοινωνική πλειοψηφία.
Το ματς τώρα ξεκινάει γιατί ακριβώς με τα μέτρα που παίρνουμε τώρα αλλάζει το πολιτικό κλίμα.
Στη ΝΔ τους περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος κληθείς να τοποθετηθεί επί των έντονων αντιδράσεων που υπήρξαν από την αντιπολίτευση για την τροπολογία που αίρει το ασυμβίβαστο βουλευτή – ευρωβουλευτή, υποστήριξε ότι με την τροπολογία αυτή, γίνεται προσαρμογή στα ευρωπαϊκά δεδομένα.
«Αν ο βουλευτής εκλεγεί ευρωβουλευτής θα πρέπει να παραιτηθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου άρα δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας των πολιτικών-κοινοβουλευτικών συσχετισμών» τόνισε ο κ.Χαρίτσης, υποστηρίζοντας σχετικά με την ψήφο των ομογενών «περιμένουμε έως το τέλος του μήνα το πόρισμα της επιτροπής για την ψήφο των ομογενών και βάσει αυτού θα καταρτίσουμε νομοσχέδιο».
«Περισσεύει η υποκρισία της ΝΔ που δεν έκανε ποτέ τίποτα για την κατοχύρωση της ψήφου των ομογενών, να μας καταγγέλλει για ολιγωρία.
Σχεδιάζουμε να φέρουμε νομοσχέδιο για την προστασία των εργαζομένων στους ΟΤΑ» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.
Σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο κ.Χαρίτσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει και ότι «αυτό δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια αφού έχει προηγηθεί διάλογος με τις τράπεζες και τους θεσμούς».
«Αυτό θα γίνει ούτως ή άλλως.
Είναι δέσμευσή μας και θα υλοποιηθεί.
Αυτό δεν συνιστά αιφνιδιασμό γιατί έχουν υπάρξει αναλυτικότατες διαπραγματεύσεις» υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης