Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι: Η πρόταση της εισαγγελέως

tags :
Κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι: Η πρόταση της εισαγγελέως
Κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι: Η πρόταση της εισαγγελέως
Στην τελική ευθεία πριν την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση διακίνησης κοκαϊνης στους χώρους γνωστού μπαρ-εστιατορίου στο Κολωνάκι εισέρχεται η δίκη, μετά την πρόταση που υπέβαλε σήμερα η εισαγγελέας έδρας για τους συνολικά 27 κατηγορούμενους.
Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο την πλήρη απαλλαγή των τεσσάρων μετόχων του καταστήματος, μεταξύ των οποίων γνωστός παρουσιαστής και γνωστή ηθοποιός, και την ενοχή των υπολοίπων 23 με ευνοϊκή μετατροπή του κατηγορητηρίου.
Κατά την κρίση της, «υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν γνώριζαν οι τέσσερις μέτοχοι ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο μαγαζί τους».
Για τον πέμπτο μέτοχο, 55χρονο επιχειρηματία, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία, κατά μετατροπή του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για διακίνηση ναρκωτικών.
Η κρίση της εισαγγελικής λειτουργού για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, θαμώνες του καταστήματος, ανάμεσα στους οποίους και γνωστοί στον καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό χώρο, είναι πως πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι για κατοχή ναρκωτικών προς ιδία χρήση κατά μετατροπή της κατοχής προς διακίνηση.
«Τα πρόσωπα αυτά δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες, αλλά τις χρησιμοποιούσαν προς ιδίαν χρήση», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ζήτησε για όσους κατηγορούμενους προέβαλλαν ισχυρισμούς τοξικοεξάρτησης και προσκόμισαν αποδεικτικά έγγραφα, να γίνουν αποδεκτοί από το δικαστήριο.
Τέλος, η εισαγγελέας προσδιόρισε το όφελος των κατηγορουμένων από τη διακίνηση κοκαϊνης σε ποσό μικρότερο των 75.000 ευρώ, αντί για μεγαλύτερο που δέχεται το κατηγορητήριο.
Η εισαγγελική εισήγηση αφορά την απάλειψη της επιβαρυντικής, για την επιμέτρηση ποινών, διακεκριμένης περίπτωσης της τέλεσης του αδικήματος διακίνησης ναρκωτικών «κατ'επάγγελμα», που αποδίδεται όταν το όφελος προσδιορίζεται σε ποσό πάνω από τις 75.000 ευρώ.
Η απόφαση του δικαστηρίου, που εκδικάζει την υπόθεση από τον περασμένο Δεκέμβριο, θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης