Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο – Αν και… κουρασμένοι τα κατάφεραν οι αγοραστές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο – Αν και… κουρασμένοι τα κατάφεραν οι αγοραστές
ΑΓΟΡΑ: Τα κατάφεραν οι τράπεζες και κράτησαν κέρδη μέχρι το κλείσιμο της συνεδρίασης. Αρκετή μεταβλητότητα είχε και σήμερα η αγορά αλλά και χαμηλό τζίρο.

Ξεχώρισαν και κάποιες μετοχές λόγω αποτελεσμάτων ή και πληροφοριών για επικείμενες αλλαγές στο μετοχολόγιο.

Συνολικά πάντως η αγορά δείχνει κουρασμένη, ή περιμένουν οι επενδυτές κάποιες εξελίξεις. Και κούραση να έχει δικαιολογημένη είναι. Το θέμα τώρα είναι να ξεχωρίσουν οι μετοχές που αξίζουν.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ήδη υπάρχουν εισηγμένες που διαπραγματεύονται με χαμηλή μόχλευσης κάτω από την καθαρή θέση και κάτω από 10 φορές τα κέρδη του 2018. Κάποιες από αυτές έχουν και καλές προοπτικές.

Μας είναι δύσκολο να στηρίξουμε άλλες μετοχές όπου μπορεί να αξίζουν αλλά έχουν φτωχή κερδοφορία τα τελευταία χρόνια. Δανεισμός, ταμειακές ροές, καθαρή θέση, κέρδη και αποτίμηση έχουν σχέση για εμάς.

Τα αποτελέσματα για παράδειγμα της Τιτάν είναι φτωχά και ίσως έτσι εξηγείται και η στασιμότητας της μετοχής το τελευταίο διάστημα. Το τέταρτο τρίμηνο ήταν χειρότερο των εκτιμήσεων. Από την άλλη η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ είχε πολύ καλή πορεία.

ΤΙΤΑΝ: Το 2018, το συνολικό μικτό ποσό που καταβλήθηκε στα έξι εκτελεστικά μέλη του ΔΣ, που παρείχαν τις υπηρεσίες τους δυνάμει συμβάσεων εργασίας, για μισθούς και μεταβλητές αμοιβές λόγω απόδοσης, ανήλθε σε 4,1 εκατ. ευρώ από 3,67 εκατ. ευρώ το 2017.

Επίσης για τα έξι μέλη καταβλήθηκε επίσης ποσό 999 χιλ. ευρώ για συνταξιοδοτικά – αποταμιευτικά προγράμματα.

Τα εκτελεστικά μέλη για συμμετοχή σε Διοικητικά Συμβούλια άλλων εταιριών έλαβαν για το 2018 τις ακόλουθες αμοιβές: H κα Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου έλαβε μικτό ποσό 96.700 ευρώ ως αμοιβή για τη συμμετοχή της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Coca – Cola HBC AG.

Ο κ. Τάκης – Παναγιώτης Κανελλόπουλος έλαβε μικτό ποσό 25.000 ευρώ ως αμοιβή για τη συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας «Grivalia Properties A.E.Ε.Α.Π.» και ο κ. Μιχαήλ Κολακίδης έλαβε μικτό ποσό 20.000 ευρώ ως αμοιβή για τη συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank Cyprus LTD.

AS COMPANY: Βγήκαν αρκετά χαρτιά στα 2,50 ευρώ και αμέσως στρώθηκε η πλευρά των αγοραστών με χιλιάδες τεμάχια. Στην αποτίμηση των 32 εκατ. ευρώ κάποιος πουλάει τα παρακάτω:

Με στοιχεία εξαμήνου, ταμειακά διαθέσιμα και επενδύσεις 12,8 εκατ. ευρώ ή καθαρό δανεισμό αρνητικό κατά 10,8 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 33% περίπου της αποτίμησης. Κέρδη μετά από φόρους 1,88 εκατ. ευρώ από 1,2 εκατ. ευρώ που δίνουν p/e στο εξάμηνο 17 φορές.

Ίδια κεφάλαια 27,1 εκατ. ευρώ ή p/bv 1,18 φορές. Καθαρό κεφάλαιο κίνησης 10,9 εκατ. ευρώ. Εξαιρετικό λοιπόν διαμάντι από τα λίγα που υπάρχουν στο ΧΑ. Η μετοχή με όγκο 43 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 2,48 ευρώ με απώλειες 4,62%.

MERMEREN: Τρίτη συνεχόμενη ανοδική και μάλιστα με καλό ποσοστό ανόδου. Η τιμή στα 63,80 ευρώ με άνοδο 8,14% και όγκο 164 τεμάχια. Η αποτίμηση στα 299 εκατ. ευρώ.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Έβδομη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Στο +6,11% και στα 0,4860 ευρώ με όγκο 75 χιλ. τεμάχια παρακαλώ! Η αποτίμηση στα 15,6 εκατ. ευρώ. Το έδειχνε το ταμπλό λίγο καιρό πριν αλλά δεν περιμέναμε και τέτοια κίνηση. Ίσως κάτι μας πει σύντομα η εταιρεία.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στα 1,5250 ευρώ με άνοδο 5,17% όγκο 108 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 572 εκατ. ευρώ

CENTRIC: Βγαίνουν πολλά κομμάτια που βέβαια δεν αντιστοιχούν σε μεγάλο τζίρο, αλλά κάνουν ζημιά. Σα να θέλει κάποιος να κρατήσει τη μετοχή χαμηλά. Στο +0,31% και στα 0,1595 ευρώ με όγκο 71 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 16,1 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης