Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΚΑ: Η δημοκρατία επιτάσσει ένα ακηδεμόνευτο συνδικαλιστικό κίνημα

tags :
ΕΚΑ: Η δημοκρατία επιτάσσει ένα ακηδεμόνευτο συνδικαλιστικό κίνημα
Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για τα τεκταινόμενα στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) καταδικάζει, με ανακοίνωση που εξέδωσε, «όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα και πλήττουν ανεπανόρθωτα το κύρος του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος».
Σύμφωνα με το ΕΚΑ, «η ευθύνη βαραίνει τις δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΜΕ, οι οποίες, αφού διέλυσαν το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), κατάφεραν να διαλύσουν και το Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ)».
«Ο διορισμός διοίκησης στη ΓΣΕΕ ευνοεί τους εργοδότες και το πολιτικό σύστημα, που δεν θέλει ισχυρά συνδικάτα. Μόνο η δημοκρατία, οι θεσμοί και η πολυφωνία μέσα στα συνδικάτα, μπορούν να προστατεύσουν το συνδικαλιστικό κίνημα από εργοδότες και νοθείες», προσθέτει.
«Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας δεν θα υποκύψει σε καμία μορφή εκφοβισμού. Η δημοκρατία επιτάσσει ένα ακηδεμόνευτο συνδικαλιστικό κίνημα και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίσει κανέναν εργαζόμενο να πάρει μέρος σε μία άκρως δημοκρατική διαδικασία, όπως αυτή του Συνεδρίου» τονίζει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης