Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές - Κέρδη +0,88% για FTSE 100, στο -0,46% ο DAX λόγω τραπεζικών πιέσεων

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές - Κέρδη +0,88% για FTSE 100, στο -0,46% ο DAX λόγω τραπεζικών πιέσεων
Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης σημείωσε πτώση 1,4%
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (21/3/2019) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον τραπεζικό κλάδο να δέχεται πιέσεις στον απόηχο των χθεσινών αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Η Fed διατήρησε, όπως αναμενόταν, αμετάβλητα τα επιτόκια στο εύρος 2,25% - 2,50% διατήρησε, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις αναλυτών και επενδυτών αλλά και την στάση αναμονής που είχε εξαγγείλει στην προηγούμενη συνεδρίασή της.
Επίσης, η κεντρική τράπεζα προανήγγειλε πως δεν θα υπάρξει αύξηση επιτοκίων το τρέχον έτος, με μία αύξηση να πραγματοποιείται το 2020.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακή πτώση 0,04% στις 380,69 μονάδες, στον απόηχο της Fed, σε αντίθεση με τις αγορές της Ασίας που κατέγραψαν κέρδη.


Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης σημείωσε πτώση 1,4%.
Βαριές απώλειες 4,1% και 3,4% αντίστοιχα κατέγραψαν οι μετοχές των Deutsche Bank και Commerzbank, εν μέσω φόβων ότι μια συγχώνευσή τους θα πιέσει την Deutsche Bank σε περαιτέρω συρρίκνωση των αμερικανικών της επιχειρήσεων.
Την ίδια ώρα, πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, δηλώνει ότι «βλέπει» πλεονεκτήματα από μια πιθανή συγχώνευση με τη Commerzbank.
Όπως μεταδίδει το Reuters, o Sewing εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συγχώνευση θα βελτιώσει τα κόστη χρηματοδότησης, ωστόσο, ο ίδιος υποστήριξε ότι είτε η συγχώνευση ολοκληρωθεί είτε όχι, οι θέσεις εργασίας θα περικοπούν
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,46% κι έκλεισε στις 11.549,96 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε κατά 0,07% στις 5.378,85 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 0,2% στις 21.373,06 μονάδες.




Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,88% κι έκλεισε στις 7.355,31 μονάδες, με την στερλίνα να υποχωρεί κατά 1% έναντι του δολαρίου, στο χαμηλό μιας εβδομάδας του 1,305 δολ., καθώς εντείνονται οι φόβοι για ένα «no-deal Brexit», σε περίπτωση που οι Βρετανοί βουλευτές απορρίψουν εκ νέου τη συμφωνία της πρωθυπουργού Theresa May.


Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν σήμερα στις Βρυξέλλες το αίτημα της May για μια τρίμηνη καθυστέρηση του Brexit.
Ωστόσο, οι 27 ηγέτες ετοιμάζονται να παραδώσουν τελεσίγραφο στη Βρετανίδα πρωθυπουργό να προετοιμάσει το Brexit έως τις 23 Μαΐου 2019, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η Βρετανία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με άτακτη έξοδο από την ΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα, στην περίπτωση που απορριφθεί εκ νέου η συμφωνία από το βρετανικό κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης