Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Δεν επηρεάζονται οι αμερικανικές τράπεζες από τη διακοπή της νομισματικής σύσφιξης

tags :
Fitch: Δεν επηρεάζονται οι αμερικανικές τράπεζες από τη διακοπή της νομισματικής σύσφιξης
Η έκθεση της Fitch για τη Fed και τις αμερικανικές τράπεζες 
Η στάση αναμονής από πλευράς Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) και η διακοπή της διαδικασίας νομισματικής σύσφιξης, δεν αναμένεται να επιφέρουν πιέσεις στις αξιολογήσεις των αμερικανικών τραπεζών, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Εχθές (20/3), επισημαίνεται, η Fed διατήρησε αμετάβλητο στο 2,25%-2,50% το εύρος επιτοκίων.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η μη περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων θα ασκήσει πίεση στα έσοδα των τραπεζών, αν και μια παρατεταμένη παύση των αυξήσεων θα μπορούσε να βοηθήσει τη χρηματοδότηση.
Όμως, η κατάσταση είναι πιστωτικά ουδέτερη και, ως αποτέλεσμα, δεν αναμένονται υποβαθμίσεις αξιολογήσεων.
«Σε σύγκριση με άλλες περιόδους νομισματικής σύσφιξης, οι τράπεζες έχουν επωφεληθεί από την αύξηση των επιτοκίων το 2015, λόγω της υψηλότερης χρηματοδότησης και της χαμηλότερης μόχλευσης.
Μια μακρά παύση των αυξήσεων των επιτοκίων ενδέχεται να εμποδίσει την επέκταση του περιθωρίου κέρδους για το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού κλάδου, καθώς τα δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου σταματούν να αυξάνονται και τα επιτόκια επανεπένδυσης στα χαρτοφυλάκια ομολόγων μειώνονται.
Επιπλέον, με την αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους που πιθανότατα θα προέλθει από την αύξηση του όγκου δανείων, τα spreads των δανείων θα μπορούσαν να είναι πιο επίπεδα.
Ωστόσο, μία μεγάλη παύση των αυξήσεων επιτοκίων θα μπορούσε να παράσχει κάποια αυξητική επέκταση των περιθωρίων κέρδους για τις τράπεζες που ήταν πιο επιθετικές όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων κατά την τρέχουσα περίοδο σύσφιξης», σημειώνεται.
Τα διαγράμματα:

Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης