Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Αναβαθμίζεται σε «Β+» η Ελληνική Τράπεζα - Σταθερό το outlook

Fitch: Αναβαθμίζεται σε «Β+» η Ελληνική Τράπεζα - Σταθερό το outlook
Η Fitch αναβαθμίζει την Ελληνική Τράπεζα 
Σε «Β+» και «b» -από «Β» και «b»- αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα και την αξιολόγηση βιωσιμότητας της Ελληνικής Τράπεζας (ΗΒ) η Fitch Ratings, ορίζοντας σε σταθερές τις προοπτικές (outlook).
Η αναβάθμιση ακολουθεί την ολοκλήρωση της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων της Κυπριακής Συνεργατικής Τράπεζας (CCB) και της αύξησης κεφαλαίου ύψους 150 εκατ. ευρώ, επισημαίνει ο αμερικανικός οίκος.
Οι αξιολογήσεις της HB αντανακλούν την ενισχυμένη γκάμα και τη θέση της στην αγορά μετά την εξαγορά της CCB, η οποία, μαζί με την αύξηση κεφαλαίου, έχουν οδηγήσει σε βελτιωμένη συνολική οικονομική εικόνα.
Οι μετρήσεις ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού της τράπεζας βελτιώθηκαν, αν και παραμένουν αδύναμες με βάση τα διεθνή πρότυπα, ενώ οι προοπτικές μακροπρόθεσμης κερδοφορίας είναι πλέον καλύτερες.
Οι αξιολογήσεις αντισταθμίζονται από τον υψηλό όγκο προβληματικών δανείων.
«Δεδομένου ότι τα αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία της CCB είχαν συγκριτικά πολύ καλύτερους δείκτες ποιότητας, ο δείκτης NPEs της ΗΒ μειώθηκε στο 26% στα τέλη Σεπτεμβρίου 2018, από 53% στο τέλος του 2017.
Το απόθεμα των NPEs μειώνεται σταδιακά, κυρίως λόγω των διαγραφών και των συμβάσεων ανταλλαγής χρέους προς περιουσιακά στοιχεία.
Εκτιμούμε ότι ο δείκτης CET1 ανέρχεται σε 17,6%. (…)
Η HB είναι ως επί το πλείστον χρηματοδοτούμενη από καταθέσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης