Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εκδικάστηκε σήμερα 22/3 η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106Α της ΘΕΣγάλα – Εκτός η οικογένεια Καντώνια

tags :
Εκδικάστηκε σήμερα 22/3 η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106Α της ΘΕΣγάλα – Εκτός η οικογένεια Καντώνια
Μέσα σε 20 περίπου μέρες αναμένεται η απόφαση υπαγωγής στο άρθρο 106α της ΘΕΣγάλα
(upd)Εκδικάστηκε σήμερα 22/3 η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106Α του Πτωχευτικού Κώδικα της ΘΕΣγάλα, η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς προσωρινής προστασίας και διακυβεύεται το μέλλον της.
Μέσα σε 20 περίπου μέρες αναμένεται η απόφαση.
Η γαλακτοβιομηχανία η οποία έχει βρεθεί στο «κόκκινο» τους τελευταίους μήνες έχει άνοιγμα με τους προμηθευτές που φθάνουν στα 10 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ανάγκη από νέα κεφάλαια 1 εκατ. ευρώ και αναδιάρθρωση του βραχυπρόθεσμου δανεισμού της προκειμένου να καταστεί βιώσιμη.
Η σημερινή συζήτηση στο Πρωτοδικείο της Λάρισας πραγματοποιήθηκε χωρίς "λευκό ιππότη", καθώς η οικογένεια Καντώνια της Cosmos Aluminium που ενδιαφερόταν για την εξαγορά του έχει πλέον αποσυρθεί.
Αν και αρχικά υπήρχε η εικόνα από τραπεζικούς κύκλους, ότι η προσφυγή της ΘΕΣγάλα στο άρθρο 106α γινόταν προκειμένου η οικογένεια Καντώνια να την πάρει ελεύθερη χρεών, εντούτοις αυτό δεν επιβεβαιώθηκε.
Στην παρούσα φάση το «κλειδί» των εξελίξεων το έχουν οι τράπεζες που πρέπει  να τη χρηματοδοτήσουν και να μεταφέρουν σε βάθος πενταετίας  την αποπληρωμή του βραχυπρόθεσμου δανεισμού.
Σήμερα ο Συνεταιρισμός ΘΕΣ γάλα  απασχολεί 94 εργαζόμενους από 134 άτομα που ήταν στα  τέλη Ιουνίου του 2018. 
Ο τζίρος της εταιρείας στα τέλη του περασμένου Ιουνίου είχε υποχωρήσει στα 20,2 εκατ. ευρώ.
Φέτος εκτιμάται να ανέλθει  στα 21,5 εκατ. ευρώ  και με την υλοποίηση του σχεδίου  σε 24,3 εκατ ευρώ το 2020.
Η ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια θα προέλθει κυρίως από την είσοδο του συνεταιρισμού στην αγορά των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας που θα προσθέσουν τζίρο 4 εκατ. ευρώ το 2023 από 500.000 ευρώ εφέτος.
Από την αγορά του παγωτού προσβλέπει σε τζίρο 1,25 εκατ. ευρώ το 2023 από μόλις 250.000 ευρώ εφέτος.
Να σημειωθεί ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση εκπροσώπων της ΘΕΣγάλα με τις πιστώτριες τράπεζες και την Deloitte προκειμένου να καταρτίσουν ένα σχέδιο εξυγίανσης και βιωσιμότητας του Συνεταιρισμού.
Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες, έχουν προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των δανειακών τους υποχρεώσεων σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ηρακλείου και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πεζών.
Σήμερα το δίκτυο της ΘΕΣγάλα αριθμεί 57 αυτόματους πωλητές, εκ των οποίων 32 στην Αθήνα, 18 στη Λάρισα και 7 στην Θεσσαλονίκη.
Πρόσφατα ο Συνεταιρισμός εγκαινίασε δύο νέα καταστήματα αυτόματων πωλητών στη Λάρισα ενώ προσεχώς Καταστήματα Αυτόματων Πωλητών Γάλακτος στην πόλη θα εξελιχθούν σε συνεταιριστικές γωνιές γαλακτοκομικών προϊόντων ΘΕΣγάλα συν.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης