Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κυρώσεις για παραβιάσεις των δημοσιονομιών κανόνων της ΕΕ θέλουν οι Συντηρητικοί

Γερμανία: Κυρώσεις για παραβιάσεις των δημοσιονομιών κανόνων της ΕΕ θέλουν οι Συντηρητικοί
Πιο αυστηρή εφαρμογή των δημοσιονομικών κανονισμών της ΕΕ, ζητούν οι Γερμανοί Συντηρητικοί
Πιο αυστηρή εφαρμογή των δημοσιονομικών κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει των οποίων το δημόσιο χρέος δεν πρέπει να υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ, ζητούν οι Γερμανοί Συντηρητικοί, σύμφωνα με το προσχέδιο του προγράμματος του κόμματος για τις ευρωεκλογές, το οποίο επικαλείται το «Reuters».
Στο προσχέδιό του, το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου, Angela Merkel, τονίζεται πως πρέπει «να περιοριστούν τα περιθώρια ευελιξίας στις διαδικασίες για το έλλειμμα και να δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες για κυρώσεις στην Ευρώπη».
Το προσχέδιο απευθύνει επίσης έκκληση για τη δημιουργία τραπεζικής ένωσης, αλλά σημειώνει επίσης πως πρέπει να αντιμετωπιστούν πρώτα τα υφιστάμενα ρίσκα στο τραπεζικό σύστημα.
«Συγκεκριμένα τα κρατικά ομόλογα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως στοιχεία ενεργητικού χωρίς ρίσκο», αναφέρεται στο πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί τη Δευτέρα (25/3).
Επίσης, το προσχέδιο αναφέρει πως το συντηρητικό κόμμα αντιτάσσεται στη χρήση κεφαλαίων φορολογουμένων για τη διάσωση τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης