Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Η Wall Street θα κινηθεί ανοδικά το 2019 - Οι 6 λόγοι που θα τη στηρίξουν

JPMorgan: Η Wall Street θα κινηθεί ανοδικά το 2019 - Οι 6 λόγοι που θα τη στηρίξουν
Νέα έκθεση της JPMorgan για τη Wall Street
Τους 6 λόγους για τους οποίους οι χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης θα πάρουν την ανιούσα εντός του 2019, παραθέτει ο αναλυτής της JPMorgan (JPM), Marko Kolanovic.
Επισημαίνεται πως ο Marko Kolanovic είχε θέσει στις 3.000 μονάδες την τιμή-στόχο για τον δείκτη S&P 500 στα τέλη Δεκεμβρίου 2018, όταν η Wall Street κατέρρευσε στις 2.350 μονάδες.
Αναλυτικά, οι 6 λόγοι που επικαλείται για τη «bullish» στάση του.

H Federal Reserve θα ωθήσει ανοδικά τις αγορές

H στάση αναμονής της Fed ως προς τη διαδικασία νομισματικής σύσφιξης θα παραμείνει, όπως απορρέει και από τη χθεσινή συνάντηση της FOMC.
Σύμφωνα με τη JPM, η τεράστια αυτή στροφή της Τράπεζας θα στηρίξει τις αγορές, καθώς οι φόβοι για επιθετική νομισματική σύσφιξη πίεσαν καθοδικά η Wall Street πρόσφατα.

Οι επενδυτές θα στραφούν εκ νέου στις μετοχές, μετά τη μαζική αγορά ομολόγων

Το φαινόμενο που παρατηρήθηκε στις αγορές το πρώτο τρίμηνο του 2019, φθάνει στο τέλος του, όπως δείχνουν και τα πρόσφατα στοιχεία για καθαρές εισροές στις μετοχές, έπειτα από μαζικές εκροές.
Η τράπεζα αναμένει αναπροσαρμογή χαρτοφυλακίων προς όφελος των μετοχών.

Οι επαναγορές μετοχών θα συνεχιστούν

Ο αναλυτής διαφωνεί με τις προβλέψεις για υποχώρηση των αγορών ιδίων μετοχών και μη υλοποίηση όλων των σχετικών προγραμμάτων από πλευράς εισηγμένων.
Όπως σημειώνει, τουλάχιστον το 60% των εταιρειών αναμένεται να υολποιήσουν στο ακέραιο τα προγράμματα επαναγοράς μετοχών, μία κίνηση που θα παράσχει μεγάλη στήριξη στη Wall.

Ο λόγος τιμής/κερδών ανά μετοχή (P/E) δεν έχει φθάσει ακόμη στο ζενίθ

Με βάση τις αναλύσεις, τα κέρδη των εισηγμένων αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω, δίνοντας νέα ώθηση στις τιμές των μετοχών, κόντρα στα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου 2018.

Ο κίνδυνος σχετικά με το Brexit έχει ήδη αποτυπωθεί στις αγορές

Ανεξάρτητα από το αν οι επενδυτές εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων του Brexit, ο κίνδυνος ενός άτακτου Brexit έχει ήδη προεξοφληθεί στις αγορές.
Την ίδια στιγμή, οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφωνούν σε νέες διαπραγματεύσεις.

Κίνα και ΗΠΑ θα καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία

Τέλος, η τράπεζα εκτιμά ότι Πεκίνο και Ουάσιγκτον θα καταλήξουν σε μία συμφωνία για τις εμπορικές σχέσεις.
«Πιστεύουμε ότι θα επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία, κυρίως επειδή η αμερικανική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει μια άλλη πτώση της αγοράς που θα μπορούσε να οδηγήσει την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης