Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο - Πτώση -1,36% για το Brent

Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο - Πτώση -1,36% για το Brent
Το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση -1,7%
Ισχυρή πτώση σημείωσε σήμερα Παρασκευή (22/3) το πετρέλαιο, μετά την άνοδο που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent υποχώρησε 1,36% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,94 δολ. ανά βαρέλι, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε σκαρφαλώσει στα 68,69 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε απώλειες της τάξης του 1,7% στα 58,96  δολ. ανά βαρέλι, έχοντας προηγουμένως αγγίξει τα υψηλότερα επίπεδα του 2019, στα 60,39 δολ. ανά βαρέλι.

«Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη παραμένει ακόμα ανησυχητική», δήλωσε ο διευθυντής συμβουλευτικών υπηρεσιών στον τομέα της ενέργειας στην Trifecta, Sukrit Vijayakar, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξη θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζήτηση προς το πετρέλαιο.
Από την πλευρά της, η καναδική επενδυτική τράπεζα RBC Capital Markets τόνισε ότι «με τον οδηγό του λεωφορείου του ΟΠΕΚ, τη Σαουδική Αραβία, να μη δείχνει κανένα σημάδι ύφεσης ενόψει της ανανεωμένης πίεσης από την Ουάσιγκτον, πιστεύουμε ότι ο ΟΠΕΚ ενδέχεται να παρατείνει τη διάρκεια της συμφωνίας του 2019, κατά την επόμενη συνάντηση στη Βιέννη τον Ιούνιο».
Ωστόσο, η αυξημένη παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ, η οποία ανέρχεται πλέον στα 12,1 εκατ. βαρέλια ημερσηίως, περιορίζει μία περαιτέρω άνοδο στις τιμές του «μαύρου χρυσού», την ίδια στιγμή που οι εξαγωγές της χώρας έχουν ξεπεράσει πλέον τα 3 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Σημειώνεται ότι κατά την πρόσφατη έκθεσή του, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας εκτιμά πως οι ΗΠΑ θα έχουν αποτελέσει έναν καθαρό εξαγωγό αργού πετρελαίου μέχρι το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης