Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Αμετάβλητητη παρέμεινε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου τον Μάρτιο 2019 - Στις 48,9 μονάδες ο PMI

Ιαπωνία: Αμετάβλητητη παρέμεινε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου τον Μάρτιο 2019 - Στις 48,9 μονάδες ο PMI
Ο δείκτης παραγωγής του ιαπωνικού μεταποιητικού κλάδου σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών ετών
Αμετάβλητη παρέμεινε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Ιαπωνίας για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (22/3) στοιχεία της Markit, εν μέσω σημαντικής πτώσης στον τομέα της παραγωγής.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στις 48,9 μονάδες, παραμένοντας κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από το συρρίκνωση.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με την παραγωγή του κλάδου σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών ετών, καθώς οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν με ταχύτεορυς ρυθμούς σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.
«Οι περαιτέρω δυσκολίες για τον μεταποιητικό κλάδο της Ιαπωνίας ήταν εμφανείς στο τέλος του πρώτου τριμήνου, με τα τελευταία στοιχεία για τον PMI να δείχνουν μία διαρκή κάμψη», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes, προσθέτοντας ότι «η χαλαρή ζήτηση από τις εγχώριες και τις διεθνείς αγορές ώθησε τη μεγαλύτερη μείωση των όγκο παραγωγής των τριών χρόνων».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι ανησυχίες για την ασθενέσθερη ανάπτυξη στην Κίνα και οι παρατεταμένες παγκόσμιες εμπορικές τριβές διατηρούν την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τον Μάρτιο πολύ χαμηλότερα σε σύγκριση με τον ιστορικό μέσο όρο».
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά +0,2% σε ετήσια βάση, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών παραγωγού παρέμεινε αμετάβλητος.
Εξαιρουμένων των τιμών τροφίμων και ενέργειας, ο ΔΤΠ αυξήθηκε κατά +0,4% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2019, ενώ σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα σημείωθηκε άνοδος κατά +0,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης