Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πλαίσιο: Στα 3,9 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη 2018 - Μέρισμα 0,07 ευρώ

tags :
Πλαίσιο: Στα 3,9 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη 2018 - Μέρισμα 0,07 ευρώ
H Πλαίσιο Computers κάνει λόγο για ουσιαστική ανάπτυξη των πωλήσεων και βελτίωση του μικτού κέρδους, με περιορισμένη υποχώρηση των λειτουργικών αποτελεσμάτων λόγω ισχυρών επενδύσεων
Καθαρά κέρδη 3,9 εκατ. ευρώ κατέγραψε η Πλαίσιο το 2018, με τη διοίκηση της εταιρείας να προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2018.
H Πλαίσιο Computers κάνει λόγο για ουσιαστική ανάπτυξη των πωλήσεων και βελτίωση του μικτού κέρδους, με περιορισμένη υποχώρηση των λειτουργικών αποτελεσμάτων λόγω ισχυρών επενδύσεων.
Ειδικότερα,  η Πλαίσιο εμφάνισε ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 309 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με βελτίωση του μικτού κέρδους κατά 1,6% στα 63,1 εκατ. ευρώ.
Τα EBITDA ήταν μειωμένα κατά 11,8% στα 9,5 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω του κόστους έναρξης δυο καταστημάτων, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, ενώ τα κέρδη προ φόρων και μετά φόρων μειώθηκαν κατά 16,3% και 21,3% αντίστοιχα στα 6,1 εκατ. ευρώ και 3,9 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση της εταιρείας θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2018.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Πλαισίου, κ. Γεώργιος Γεράρδος, ανέφερε τα εξής:

«Το 2019 συμπίπτει με την επέτειο των 50 χρόνων από το ξεκίνημα της Πλαίσιο το 1969.
Πενήντα έτη με αγώνες και μεγάλη ανάπτυξη που σηματοδότησαν σημαντικές τεχνολογικές αλλαγές από το λογαριθμικό κανόνα στο artificial intelligence και το machine learning και που αποτελούν το εφαλτήριο μας για το μέλλον.
Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς πετυχαίνουμε τις υψηλότερες πωλήσεις από την αρχή της οικονομικής κρίσης, διασπώντας ανοδικά το όριο των 300 εκ. ευρώ, ενώ παράλληλα θέτουμε τις βάσεις για τη νέα αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου.
Σε μια ακόμη χρονιά που η ιδιωτική κατανάλωση στη χώρα μας εμφάνισε αναιμική αύξηση και η χρηματοδότηση της οικονομίας από τον τραπεζικό τομέα ήταν αρνητική, είδαμε τις πωλήσεις να αναπτύσσονται κατά 8%.
Το  επιχειρηματικό μοντέλο στους βασικούς τομείς δραστηριότητάς μας λειτούργησε και πάλι ικανοποιητικά: η κινητή τηλεφωνία επέδειξε την ταχύτερη οργανική ανάπτυξη, της τάξης μάλιστα του 20%, οι πωλήσεις Η/Υ είναι, διαχρονικά, οι υψηλότερες σε ονομαστική αξία και ο τομέας ειδών γραφείου επιτυγχάνει τα καλύτερα περιθώρια απόδοσης.
Τα δύο νέα καταστήματα που εγκαινιάσαμε, σε Αγ. Παρασκευή και Χανιά, συνέβαλαν ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους στην υλοποίηση του νέου σχεδιασμού, η επίτευξη του οποίου επεκτείνεται και στα επόμενα χρόνια. Ήδη το 2019 η Πλαίσιο ξεκίνησε δυναμικά, λανσάροντας το «Μήνα-Μήνα», τρόπο πληρωμής που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής με δόσεις χωρίς κάρτα, το οποίο αποτελεί μία σημαντική υπηρεσία για τους πελάτες μας.
Προφανώς, το κόστος ανάπτυξης και προβολής των καταστημάτων και η σχετική εκπαίδευση του προσωπικού, είχαν βραχυχρόνια επίδραση στα περιθώρια κέρδους και στα αποτελέσματα του Ομίλου για το 2018. Η επίπτωση ήταν, ωστόσο, περιορισμένη καθώς, για παράδειγμα, το EBITDA επηρεάστηκε μόνο κατά 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ ακόμα μικρότερη ήταν η ονομαστική υποχώρηση των κερδών πριν και μετά από φόρους. Το δε μικτό αποτέλεσμα κατέληξε βελτιωμένο έναντι του 2017. Σε επίπεδο Ισολογισμού, περιορίσαμε στοχευμένα τις
υποχρεώσεις μας τόσο σε προμηθευτές όσο και σε τραπεζικό δανεισμό, ενώ διατηρήσαμε ευρεία ρευστότητα πλέον των 40 εκατ. ευρώ, παρά τις πολλαπλάσιες σε σχέση με το 2017 επενδύσεις, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, στις οποίες προβήκαμε.
Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη συνεχή αναζήτηση για νέους τομείς δραστηριότητας και αγορές, για τον εμπλουτισμό των προϊόντων που προσφέρουμε και την αδιάλειπτη προσπάθεια της Διοίκησης και του προσωπικού για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες μας, μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία το 2019 και τα επόμενα χρόνια, προς όφελος των μετόχων και των λοιπών συμμετεχόντων εν γένει».
Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνος Γεράρδος προσέθεσε: «Το 2018 το Πλαίσιο εγκαινίασε τη νέα εμπειρία shopping στο νέο κατάστημα της Αγίας Παρασκευής, την ενίσχυσε με ένα υπερκατάστημα στα Χανιά, και αύξησε τόσο τα μερίδιά του σε κάθε κύρια προϊοντική κατηγορία, όσο και τις πωλήσεις του.
Αυτές οι ενέργειες που εν συντομία περιγράφουν το 2018, προκύπτουν από μια πιο επιθετική εμπορική πολιτική και κυρίως από μια στροφή στη γενικότερη στρατηγική, με την πυξίδα να δείχνει στην ανάπτυξη, αντί της άμυνας που επέβαλλε η Ελληνική οικονομία της κρίσης.
Βασικά ορόσημα του 2018 ήταν η σχεδίαση μιας νέας εμπειρίας αγορών που έχει ως στόχο τη συναισθηματική αξία που κερδίζει ο επισκέπτης, την επιλεκτική επέκταση σημείων και παράλληλα μια Σχολική χρονιά που για 6η συνεχή χρονιά ήταν διψήφια αυξητική και ένα Black Friday που για 3η συνεχή χρονιά σπάει ρεκόρ πωλήσεων.
Τέλος, δυο καίριες νίκες του Πλαισίου για το 2018, ήταν η προαγωγή 54 από τους ανθρώπους μας σε διοικητικές θέσεις, η επένδυση σε εκπαίδευση που άθροισε περισσότερες από 57.000 ανθρωποώρες και οπωσδήποτε η διανομή 7.000 σχολικών τσαντών σε επιλεγμένα σχολεία που οι μαθητές του αντιμετώπιζαν δύσκολες συνθήκες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης