Παραιτήθηκε από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η Λοΐζου μετά τον σάλο για την παράνομη σύνταξη - Πολιτικά έκθετη η κυβέρνηση

Παραιτήθηκε από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η Λοΐζου μετά τον σάλο για την παράνομη σύνταξη - Πολιτικά έκθετη η κυβέρνηση
Η υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της
(upd2) Την παραίτηση της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η Μυρσίνη Λοΐζου μετά τον σάλο που προκλήθηκε βάσει των δημοσιευμάτων των εφημερίδων Φιλελεύθερος και Πρώτο Θέμα, τα οποία αποκάλυψαν ότι η υποψήφια ευρωβουλευτής φέρεται να εισέπραττε παράνομα για 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.
Η κυβέρνηση είναι έκθετη πολιτικά όχι μόνο γιατί νωρίτερα σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος εξέφραζε τη βεβαιότητα του ότι η κα.Λοΐζου δεν είχε πάρει αυτά τα χρήματα και ότι όλη αυτή η επίθεση ενορχηστρώνεται από φιλικά προς τη ΝΔ ΜΜΕ αλλά και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε την κα.Λοΐζου στο ευρωψηφοδέλτιο του χωρίς πρώτα να ελέγξει ότι δεν υπάρχει πράγματι κάποιο ζήτημα με την υποψηφιότητα της.
Στην επιστολή παραίτησής της η Μυρσίνη Λοϊζου υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει για τον θάνατο της μητέρας της και οι λόγοι για τους οποίες συνεχίστηκε η καταβολή της σύνταξης ήταν γραφειοκρατικοί.
Σημειώνεται ότι η παραίτηση έγινε δεκτή από την κυβέρνηση, ενώ για το θέμα ρωτήθηκε και ο Έλληνας πρωθυπουργός -κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες- ο οποίος δήλωσε ότι θα ενημερωθεί πρώτα σχετικά με το θέμα και μετά θα αποφασίσει.


Τι αναφέρει η επιστολή παραίτησης


«Στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κάποια Μέσα Ενημέρωσης εμπλέκουν δύο ξεχωριστές υποθέσεις που με αφορούν. 
Η μία περίπτωση σχετίζεται με την τιμητική σύνταξη που λάμβανε η μητέρα μου, βραβευμένη και πολυγραφότατη συγγραφέας, Μάρω Λοΐζου από τον Υπουργείο Πολιτισμού. Προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή.
Ωστόσο, το λάθος αυτό δεν είναι δικό μου, αφού, μετά το θάνατο της μητέρας μου, αμέσως τον δήλωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ο λόγος που η σύνταξη συνέχισε να καταβάλλεται σχετίζεται με γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάτι το οποίο εξ όσων γνωρίζω συμβαίνει συχνά και ταλαιπωρεί αρκετούς πολίτες.
Μάλιστα, αναγνώρισα το χρέος μου γι αυτή την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου και το αποπληρώνω.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά ένα χρέος προς την εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ύψους περίπου 180.000 ευρώ.
Το χρέος αυτό προέκυψε από την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσα με τον πρώην σύζυγο μου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να το αναλάβει εξ ολοκλήρου, αφού εκείνος ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των οικονομικών ζητημάτων.
Και οι δύο υποθέσεις θα ήταν σκανδαλώδεις, εφόσον είχα προσπαθήσει να αποκρύψω ή να αποφύγω κάποια υποχρέωση μου.
Αντιθέτως, έχω υπάρξει συνεπής σε κάθε διαδικασία και βρίσκομαι πάντα στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας.
Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος που αποφάσισα να συνταχθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν για να ενώσω τις δυνάμεις μου ώστε να αντιμετωπίσουμε επείγοντα και σπουδαία ζητήματα που μας αφορούν όλους, και όχι μικροπολιτικά κουτσομπολιά σχετικά με την οικογένεια μου.
Επειδή ακριβώς η στόχευση μου ήταν να συνεισφέρω στον αγώνα κατά της ανόδου της ακροδεξιάς, καθώς και στην ανάδειξη του κομβικού ρόλου του πολιτισμού σε αυτή τη μάχη, δεν επιθυμώ να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας μου και, συνεπώς, θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο.
Αυτό που συμβαίνει, με ευθύνη της αντιπολίτευσης, είναι η αλλαγή της ατζέντας από το πολιτικό στο προσωπικό.
Προσπαθούν να καλύψουν με αυτό τον κανιβαλισμό την έλλειψη λύσεων για την καθημερινότητα των πολιτών, την έλλειψη επιχειρημάτων απέναντι στην ακροδεξιά την οποία μάλιστα με αυτούς τους χειρισμούς τροφοδοτούν. 
Αυτόν τον τακτικισμό, εγώ δε θα τον εξυπηρετήσω.
Η ανθρωποφαγία της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζεται με συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πένες δε θα περάσει. Όπως και ο φασισμός δε θα περάσει.
Οι πολίτες δε θα επιτρέψουν να περάσει.
Ευχαριστώ θερμά τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύτηκαν και δεσμεύομαι ότι, θα συνεχίσω να στέκομαι με όλες τις δυνάμεις μου στον αγώνα για μια πιο δίκαιη και ανεκτική κοινωνία για όλους και όλες, σε κάθε επίπεδο και σε κάθε πεδίο, είτε είναι η πολιτική, είτε είναι ο δρόμος», καταλήγει η Μυρσίνη Λοΐζου.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, η κα. Λοΐζου εισέπραττε παρανόμως επί 69 μήνες τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει και το 2017 καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Βάσει των δημοσιευμάτων αυτών, η κα. Λοΐζου εισέπραξε συνολικά 52.000 ευρώ και δεδομένου ότι έως σήμερα δεν έχει πληρώσει, οι οφειλές της στο Δημόσιο με τις προσαυξήσεις ανέρχονται σε 94.000 ευρώ.
Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα ακόμα γεγονός που έρχεται να πλήξει το προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει τόσο των ευρωεκλογών της 26ης Μαίου όσο και των αυτοδιοκητικών εκλογών.
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αποκαλύψεις είχαν ως αποτέλεσμα το θέμα να προσλάβει πολιτικές διαστάσεις, με την αντιπολίτευση να βρίσκει μια ακόμα ευκαιρία για να εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση.
Μάλιστα ο Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος είναι πιθανό να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε να αποσυρθεί η υποψηφιότητά της εάν ισχύουν οι καταγγελίες ενώ η τοποθέτηση του κ.Τζανακόπουλου μάλλον καθιστά χειρότερη την εικόνα για το ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον επιβεβαιωθεί η παραίτηση της κας.Λοΐζου, μια και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι η υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάρει τα χρήματα αυτά και ότι θα δώσει τις δέουσες απαντήσεις.

Τζανακόπουλος: Στοχοποίηση της ΝΔ

«Σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα, για το οποίο τις λεπτομέρειες δεν τις γνωρίζω, είμαι σίγουρος πως θα κάνει τα σχόλια και θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει.
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ από αυτή την προσπάθεια να αμαυρωθούν και να στοχοποιηθούν πρόσωπα είναι πως η Νέα Δημοκρατία έχει βάλει σε λειτουργία μια απίστευτη κρεατομηχανή. Στοχοποιεί συγκεκριμένους ανθρώπους για λόγους γιατί θέλουν να δημιουργήσουν μια ζώνη γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε κανένας να μη θέλει να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόκειται για μια πρακτική που δεν ταιριάζει σε μια σοβαρή σύγκρουση.
Είμαι βέβαιος πως η κ. Λοΐζου δεν παίρνει τα χρήματα αυτά.
Δεν μπορώ να σχολιάσω μια υπόθεση δικαστική, τις λεπτομέρειες της οποίας δεν τις γνωρίζω.
Η στοχοποίηση περί οικογενειοκρατίας και νεποτισμού εντάσσεται μέσα στην ίδια λογική.
Να περιμένουμε την απάντηση και της ενδιαφερόμενης και να μη σπεύδουμε σε σεναριολογία» είπε ο κ.Τζανακόπουλος.

ΝΔ: Να αποπέμψει άμεσα ο Τσίπρας τη Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Να αποπέμψει άμεσα τη  Μυρσίνη Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία μετά τα δημοσιεύματα που την θέλουν να έπαιρνε για 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.
«Η αποκάλυψη ότι η κυρία Μυρσίνη Λοΐζου επί 5,5 χρόνια «ξέχασε» να δηλώσει το θάνατο της μητέρας της για να εισπράττει παράνομα τη σύνταξή της είναι πραγματικά ασύλληπτη.
Και είναι αδύνατον ο ΣΥΡΙΖΑ να μην γνώριζε ότι έχει καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκιση από τη Δικαιοσύνη.
Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να αποπέμψει την κ. Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε σε ανακοίνωση της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη.

Λοβέρδος: Τεράστιο θέμα δεοντολογίας, δεν μπορεί να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο

Για τεράστιο θέμα δεοντολογίας έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για την υποψήφια με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Μυρσίνη Λοΐζου, η οποία φέρεται να εισέπραττε για 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Λοβέρδος είπε ότι «δεν δικαιούται σήμερα κανένα κόμμα να τη συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του».
«Και ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι έχουμε καταδικάσει την περίπτωση αυτή.
Θεωρώ ότι κάποιος με ποινικό πρόβλημα έπρεπε να το πει» τόνισε ο κ.Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι «αυτοί που παρήγαγαν έξαλλη κριτική στο παρελθόν, δεν μπορεί να είχαν στο ψηφοδέλτιό τους τέτοιο πρόσωπο».

Μαυρωτάς: Μονόδρομος η αποπομπή Λοΐζου εάν ευσταθούν οι εις βάρος της καταγγελίες

Την θέση ότι «αν ευσταθούν τα όσα έχουν ειπωθεί για την κα Λοΐζου, είναι μονόδρομος η αποπομπή της από ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ» διατύπωσε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γ. Μαυρωτάς.
«Αυτό είναι βέβαια θέμα του ΣΥΡΙΖΑ και των αξιακών του κριτηρίων» υποστήριξε ο κ.Μαυρωτάς.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS