Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νέο σήμα ύφεσης στέλνει η αμερικανική αγορά ομολόγων - Τι δείχνει η καμπύλη αποδόσεων

Νέο σήμα ύφεσης στέλνει η αμερικανική αγορά ομολόγων - Τι δείχνει η καμπύλη αποδόσεων
Άλλο ένα σήμα ύφεσης αποστέλλει η αμερικανική αγορά ομολόγων καθώς το spread (διαφορά απόδοσης) μεταξύ των 3μηνιαίων εντόκων γραμματίων και του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε κάτω από τις 10 μονάδες βάσης και μάλιστα για πρώτη φορά από το 2017.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε φορά που υπάρχει αντιστροφή στην καμπύλη αποδόσεων, δηλαδή όταν οι αποδόσεις του βραχυχρόνιου χρέους είναι υψηλότερες από τις αντίστοιχες του μακροχρόνιου, αυτό θεωρείται ως μία ένδειξη ότι μπορεί να επέλθει νέα κρίση και ύφεση σε μία οικονομία.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bfm960.jpg?itok=c0gP8hQC
Άλλωστε και η Fed στη διήμερη συνεδρίασή της αυτήν την εβδομάδα υπογράμμισε ότι η αμερικανική οικονομία είναι ακόμη ισχυρή αλλά αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις και κινδύνους με δεδομένη και τη χαλάρωση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι η απόδοση του 3μηνιαίου αμερικανικού ομολόγου έφθασε το 2,468%, ενώ αυτή του 10ετούς στο 2,44%.
«Η καμπύλη των αποδόσεων αντιδρά σε αυτά που συμβαίνουν στην οικονομία, δηλαδή σε αυτό που κατά την άποψή μου είναι μία υποχώρηση της διεθνούς ανάπτυξης.
Δεν συνηθίζεται να υπάρχει αντιστροφή στην καμπύλη για το τίποτα, αλλά μόνο όταν υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις ύφεσης», τονίζει, μιλώντας στο CNBC, ο Peter Boockvar, αναλυτής της Bleakley Advisory Group.

 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης