Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις στο ευρώ λόγω απογοητευτικών μάκρο - Σε χαμηλό μιας εβδομάδας έναντι του δολαρίου, στο 1,128 δολ.

tags :
Ισχυρές πιέσεις στο ευρώ λόγω απογοητευτικών μάκρο - Σε χαμηλό μιας εβδομάδας έναντι του δολαρίου, στο 1,128 δολ.
Ισχυρές πιέσεις δέχεται το ευρώ, στον απόηχο απογοητευτικών στοιχείων για την οικονομία της Ευρωζώνης
Ισχυρές πιέσεις δέχεται σήμερα (22/3/2019) το ευρώ, στον απόηχο ορισμένων απογοητευτικών στοιχείων για την οικονομία της Ευρωζώνης, αλλά και εν μέσω ανησυχιών γύρω από το Brexit.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη κατέγραψε πτώση τον Μάρτιο του 2019, εν μέσω ασθενέστερης ζήτησης στον μεταποιητικό κλάδο.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI επιβραδύνθηκε στις 51,3 μονάδες, από 51,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι προέβλεπαν οριακή άνοδο στις 52 μονάδες.
Ο ΡΜΙ για τον μεταποιητικό κλάδο κατέγραψε περαιτέρω συρρίκνωση στις 47,6 μονάδες, έναντι 49,3 μονάδων του προηγούμενου μήνα, ενώ ο PMI για τον κλάδο υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 52,7 μονάδες, από 52,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Ιδιαίτερα απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γερμανία -τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης- που έδειξαν ότι υποχώρησε σε χαμηλά έξι ετών τον Μάρτιο, με τον σύνθετο PMI να υποχωρεί στις 51,5 μονάδες, έναντι των 52,8 μονάδων του Φεβρουαρίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στον απόηχο των στοιχείων, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας διολίσθησε σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά από το 2016.
Σημειώνεται ότι τα γερμανικά ομόλογα τείνουν να συμπεριφέρονται σαν ασφαλή «καταφύγια» σε περιόδους αβεβαιότητας.
Περί τις 17:15, το ευρώ σημειώνει πτώση 0,8% έναντι του δολαρίου, στο 1,128 δολ. -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Μαρτίου 2019.


Την ίδια ώρα, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί κατά 1,3% έναντι της στερλίνας, στις 85,56 πένες, στον απόηχο των εξελίξεων γύρω από το Brexit.


Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν χθες στην παράταση του Brexit μέχρι τις 22 Μαΐου 2019, με την προϋπόθεση, ωστόσο, την επόμενη εβδομάδα να εγκριθεί η Συμφωνία Απόσυρσης από τη Βουλή των Κοινοτήτων.
Σε διαφορετική περίπτωση, δίνεται παράταση μέχρι τις 12 Απριλίου, αναμένοντας από το Ηνωμένο Βασίλειο να καθορίσει τα επόμενα βήματα.
Παράλληλα, το ευρώ σημειώνει ισχυρή πτώση 1,6% έναντι του γιεν, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στα 124 γιεν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης