Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξήθηκε σημαντικά η παιδική φτώχεια στη Ρουμανία, παρά την οικονομική ανάπτυξη

Αυξήθηκε σημαντικά η παιδική φτώχεια στη Ρουμανία, παρά την οικονομική ανάπτυξη
Ρουμανία: Αυξήθηκε η παιδική φτώχεια, παρά την ανάπτυξη της οικονομίας
Δραματική αύξηση της παιδικής φτώχειας καταγράφεται στη Ρουμανία, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την τοποθέτηση της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνας Κρέτσου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της έκθεσης για τη Ρουμανία, που εκδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 27 Φεβρουαρίου 2019.
«Δεν ωφελούνται όλοι από τη σταθερή οικονομική ανάπτυξη στη Ρουμανία και η φτώχεια μεταξύ των παιδιών και στο αγροτικό περιβάλλον αυξήθηκε σημαντικά» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κρέτσου.
Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχουν τέσσερα σημεία στην έκθεση που της προκαλούν ανησυχία.
«Πρώτον, η φτώχεια παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα για τη Ρουμανία (...)
Μολονότι υπάρχει σταθερή οικονομική ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται, είναι προφανές ότι δεν ωφελούνται όλοι από αυτά τα αποτελέσματα.
Η φτώχεια μεταξύ των παιδιών και η φτώχεια στο αγροτικό περιβάλλον αυξήθηκε σημαντικά, κάτι που μας ανησυχεί ιδιαίτερα», επισήμανε.
Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογραμμίζει πως καμιά περιφέρεια δεν πρέπει να μένει πίσω (σ.σ. σε σχέση με την ανάπτυξη) και ιδιαίτερα ομάδες όπως τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτικών προστασίας.
«Δεύτερον, η ανάπτυξη βρίσκει εμπόδια στην έλλειψη διοικητικής ικανότητας.
Όπως προκύπτει από την έκθεση, η γραφειοκρατία και άλλες παράμετροι εμποδίζουν την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης και θέτουν σε κίνδυνο τις επενδύσεις.
Για την περίοδο 2021-2027 προτείναμε 80 μέτρα απλοποίησης (των διαδικασιών) για την πρόσβαση στους ευρωπαϊκούς πόρους.
Η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης είναι ένα ζήτημα για το οποίο έχουμε συζητήσει και, κατά τη γνώμη μας, μπορεί να έχει πρόοδο με ταχείς ρυθμούς» σημείωσε.
Το τρίτο πεδίο είναι η ανάγκη για επενδύσεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης, της προστασίας από τον κοινωνικό αποκλεισμό, των μεταφορών, της ενέργειας και των περιβαλλοντικών υποδομών.
Οι επενδύσεις σ' αυτά τα "πεδία" θα ενδυναμώσουν την αναπτυξιακή δυναμική της Ρουμανίας και, παράλληλα, θα βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, είπε χαρακτηριστικά.
Το τέταρτο σημείο της έκθεσης στο οποίο η κ. Κρέτσου έδωσε έμφαση είναι η ανάγκη για την εφαρμογή πολιτικών συνοχής που θα βελτιώσουν τη δυναμική όλων των περιφερειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης