Σε στρατηγικό επενδυτή στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εξελίσσεται η Reggeborgh Invest - Ψήφος εμπιστοσύνης σε Γ. Περιστέρη και Ελλάδα

Σε στρατηγικό επενδυτή στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εξελίσσεται η Reggeborgh Invest - Ψήφος εμπιστοσύνης σε  Γ. Περιστέρη και Ελλάδα
Σε στρατηγικό επενδυτή στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εξελίσσεται η Reggeborgh Invest
Σε στρατηγικό επενδυτή του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ εξελίσσεται το ολλανδικών συμφερόντων επενδυτικό fund Reggeborgh Invest, καθώς, θα αποκτήσει -σε δύο στάδια- το σύνολο των μετοχών της York Capital Management.
Σήμερα (22/3) η Reggeborgh Invest προχώρησε στην πρώτη φάση, καθώς ανακοινώθηκε η αγορά του 9,0723% που κατείχε η York Capital στην εισηγμένη, με αποτέλεσμα το ποσοστό της Reggeborgh Invest στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να ανέρχεται πλέον στο 20,9490%, ενώ στη δεύτερη φάση το ολλανδικών συμφερόντων επενδυτικό fund θα προχωρήσει στην εξαγορά ποσοστού 7,6477% της York Capital, εκτοξεύοντας το ποσοστό της στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο 28,5967%.
Η Reggeborgh Invest με χθεσινή ανακοίνωσή της, ανέλυσε τους λόγους που αυξάνει το ποστοστό της στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Όπως ανέφερε στην ανακοίνωση, η ιστορία της εταιρείας, το ανθρώπινο δυναμικό και η πορεία της υπό την ηγεσία του Γιώργου Περιστέρη, οδήγησαν την Reggeborgh Invest B.V., στην απόφαση να αυξήσει τη συμμετοχή της, ως μακρυπρόθεσμος επενδυτής, στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ.
Παράλληλα επισημάνθηκε η βεβαιότητα της Reggeborgh Invest για περαιτέρω ανάπτυξη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη της στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Η Reggeborgh Invest είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους στην Ευρώπη.
Είναι επενδυτικό «όχημα» της ολλανδικής οικογένειας Wessels, η οποία ελέγχει την κατασκευαστική εταιρεία VolkerWessels.
Η τελευταία συμπεριλαμβάνεται στους ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ευρώπης, με παρουσία σε Ολλανδία, Βρετανία, Γερμανία και Βόρεια Αμερική και έσοδα περί τα 5,7 δισ. ευρώ το 2017.
Η Reggeborgh Invest έχει σήμερα συμμετοχές σε αρκετούς κλάδους μεταξύ των οποίων και η ενέργεια.
Στην ανακοίνωσή της για την αύξηση της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ανέφερε τα εξής:
«Η απόφασή μας να αυξήσουμε τη συμμετοχή μας ως μακροπρόθεσμοι επενδυτές στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. οφείλεται στην ιστορία της Εταιρείας, στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και στην πορεία της, υπό την ηγεσία τα τελευταία χρόνια του Γιώργου Περιστέρη.
Οφείλεται επίσης στην πίστη μας στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της Eταιρείας με την παρούσα Διοίκηση, την οποία με κάθε τρόπο θα στηρίξουμε, όπως και στη βαθιά εμπιστοσύνη μας στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».
 
Οι ανακοινώσεις των εταιριών

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στο 20,9490% αύξησε το οοσοστό της η REGGEBORGH INVEST

Σύμφωνα με το Ν.  3556/2007, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ενημερώνει ότι έλαβε σήμερα (22/3) γνωστοποίηση από τον μέτοχο REGGEBORGH INVEST B.V. ότι στις 21/3/2019 επήλθε μεταβολή (αύξηση) στα δικαιώματα ψήφου του ως άνω μετόχου και συγκεκριμένα:
Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου κατά την προηγούμενη γνωστοποίηση συναλλαγής: 13.491.873, ήτοι  ποσοστό 13,0452 % του μετοχικού κεφαλαίου.
Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου μετά την τελευταία συναλλαγή:
α) 21.666.179 μετοχές και δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 20,9490% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, που ανέρχεται σε 103.423.291,  καθώς και
β) χρηματοπιστωτικό μέσο που μπορεί να οδηγήσει σε απόκτηση μετοχών που έχουν ήδη εκδοθεί και οι οποίες ενσωματώνουν δικαιώματα ψήφου μέχρι το ανώτατο όριο 7.909.588 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου, ήτοι ποσοστού 7,6477% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου, που ανέρχεται σε 103.423.291.
Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση, η άσκηση του δικαιώματος απόκτησης των υπό στοιχείο β) δικαιωμάτων ψήφου μπορεί να λάβει χώρα σε οποιαδήποτε ημερομηνία μεταξύ της 275ης και της 365ης ημέρας από την 21/3/2019.
Στην ίδια ως άνω γνωστοποίηση, ο μέτοχος REGGEBORGH INVEST B.V. δήλωσε ότι δεν ελέγχεται από άλλο φυσικό ή νομικό  πρόσωπο ή άλλη οντότητα και  δεν  ελέγχει  άλλη  επιχείρηση/επιχειρήσεις  που  κατέχουν  άμεσα ή έμμεσα συμμετοχή στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
 
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στο 7,6477% μείωσε το ποσοστό της η York Capital Management

Σύμφωνα με το Ν.3556/2007, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ενημερώνει ότι έλαβε σήμερα (22/3) γνωστοποίηση από την εταιρεία York Capital Management  Global Advisors, LLC, την οποία η τελευταία υπέβαλε για λογαριασμό της εταιρείας York Global Finance Offshore BDH (Luxembourg) S.a.r.l., ότι στις 21/3/2019 επήλθε μεταβολή (μείωση) στα δικαιώματα ψήφου του ως άνω μετόχου μεγαλύτερη του 3% που  ταυτόχρονα κατήλθαν του ορίου του 10%.
Σύμφωνα με την ως άνω επιστολή – γνωστοποίηση, η εταιρεία York Global Finance Offshore BDH (Luxembourg) S.a.r.l., είναι κατά ποσοστό 100% θυγατρική της York Global Finance Offshore BDH LLC, της οποίας ο βασικός διοικών μέτοχος είναι η εταιρεία York Global Finance Μanager LLC, η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από την York Capital Management  Global Advisors, LLC.
Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου κατά την προηγούμενη γνωστοποίηση συναλλαγής: 17.904.118 ήτοι  ποσοστό 17,35 % του μετοχικού κεφαλαίου.
Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου μετά την τελευταία γνωστοποίηση συναλλαγής: 7.909.588, ήτοι ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου 7,6477 % του μετοχικού κεφαλαίου.
York Capital

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS