Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 3 εβδομάδων ο χρυσός, στο +0,4% και τα 1.312,30 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 0,7%

tags :
Σε υψηλό 3 εβδομάδων ο χρυσός, στο +0,4% και τα 1.312,30 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 0,7%
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με άνοδο 0,4% ή 5 δολ., στα 1.312,30 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Φεβρουαρίου
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (22/3/2019) ο χρυσός, καθώς στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τις ΗΠΑ και την Ευρωζώνη τροφοδότησαν τους φόβους για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, στρέφοντας τους επενδυτές στα ασφαλή «καταφύγια».
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι ο δείκτης της IHS Markit για τη μεταποιητική δραστηριότητα των ΗΠΑ διολίσθησε τον Μάρτιο του 2019 σε χαμηλό 21 μηνών, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης για τον κλάδο υπηρεσιών αποδυναμώθηκε σε χαμηλό δύο μηνών.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS Markit, ο ΡΜΙ διολίσθησε στις 52,5 μονάδες, από 53 τον Φεβρουάριο, ενώ ο δείκτης για τον κλάδο υπηρεσιών υποχώρησε στις 54,8 μονάδες, από 56 τον προηγούμενο μήνα.
Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, επιβράδυνση κατέγραψε και η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο του 2019, εν μέσω ασθενέστερης ζήτησης στον μεταποιητικό κλάδο.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI επιβραδύνθηκε στις 51,3 μονάδες, από 51,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι προέβλεπαν οριακή άνοδο στις 52 μονάδες.
Ο ΡΜΙ για τον μεταποιητικό κλάδο κατέγραψε περαιτέρω συρρίκνωση στις 47,6 μονάδες, έναντι 49,3 μονάδων του προηγούμενου μήνα, ενώ ο PMI για τον κλάδο υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 52,7 μονάδες, από 52,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Ιδιαίτερα απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γερμανία, που έδειξαν ότι υποχώρησε σε χαμηλά έξι ετών τον Μάρτιο, με τον σύνθετο PMI να υποχωρεί στις 51,5 μονάδες, έναντι των 52,8 μονάδων του Φεβρουαρίου.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,4% ή 5 δολ., στα 1.312,30 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Φεβρουαρίου.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός κατέγραψε κέρδη 0,7%.
Παράλληλα, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους και στις εξελίξεις που σχετίζονται με το Brexit και τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Κίν και τις ΗΠΑ.
Αξιωματούχοι της Ουάσιγκτον αναμένεται να βρεθούν την ερχόμενη εβδομάδα στο Πεκίνο, ώστε να ξεκινήσουν έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το εμπόριο, με τις ΗΠΑ να στοχεύουν στην επίτευξη συμφωνίας μέχρι τα τέλη του Απριλίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης