Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Άσκηση κατάληψης νησιού από το στρατό των ΗΠΑ στον Ειρηνικό - Προετοιμασία για αντιπαράθεση με την Κίνα

tags :
Άσκηση κατάληψης νησιού από το στρατό των ΗΠΑ στον Ειρηνικό - Προετοιμασία για αντιπαράθεση με την Κίνα
Άσκηση κατάληψης νησιού από το στρατό των ΗΠΑ στον Ειρηνικό – Προετοιμασία για αντιπαράθεση με την Κίνα
Η 31η μονάδα θαλάσσιων αποστολών των ΗΠΑ (31η ΜΕΕ) κατέσχεσε ένα μικροσκοπικό νησί ως μέρος μιας νέας στρατηγικής.
Την περασμένη εβδομάδα, ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ με συμμετοχή και από τα τρία σώματα (Πεζικό, Ναυτικό, Αεροπορία) προχώρησαν σε εκτενείς ασκήσεις με στόχο την επίθεση και κατάληψη του νησιού «Ie Shima Island» που βρίσκεται στα βορειοδυτικά παράλια του νησιού της Οκινάουα στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.
Η νέα στρατηγική, γνωστή ως Επιθεωρητική Βάση (EAB), θα επιτρέψει στα αμερικανικά στρατεύματα να εγκαταστήσουν και να λειτουργήσουν πολλές μικρές βάσεις στον Ειρηνικό Ωκεανό, μια τακτική που θα είναι επωφελής σε μια πιθανή στρατιωτική αντιπαράθεση με την Κίνα.



Κατά τη διάρκεια της άσκησης, ειδικές δυνάμεις κατέλαβαν το αεροδρόμιο του νησιού, και εγκατέστησαν βάσεις οπλισμού και ανεφοδιασμού.
Ειδικές δυνάμεις του ναυτικού των ΗΠΑ, μαχητικά αεροσκάφη F-35B περιπολούν την περίμετρο του νησιού, ενώ C-130J Hercules αεροσκάφη μεταφοράς παραδίδουν βαρύ οπλισμό.

 


Τα συστήματα πυροβολικού M142 μεταφέρθηκαν από τα αεροσκάφη μεταφοράς, πραγματοποίησαν προσομοιωμένες αποστολές ακριβείας μεγάλης εμβέλειας, ενώ τα μαχητικά αεροσκάφη F-35B πραγματοποίησαν επιθέσεις με πραγματικά πυρά.






«Είναι κρίσιμο για εμάς να είμαστε σε θέση να δημιουργούμε βάσει στη νότια σινική θάλασσα» δήλωσε ο επικεφαλής του στρατού των ΗΠΑ Joseph Dunford στη Γερουσία, στην  Επιτροπή Ένοπλων Δυνάμεων.



Όπως καταδεικνύει η Στρατηγική Εθνικής Άμυνας, ο στρατός των ΗΠΑ έχει εισέλθει σε μια νέα φάση ανταγωνισμού εξουσίας με την Κίνα στη νότια σινική θάλασσα.
Υπενθυμίζεται ότι στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, η Κίνα έχει κατασκευάσει στρατιωτικές βάσεις σε τεχνητά νησιά για να επεκτείνει την εμβέλειά της, ενώ το αμερικανικό ναυτικό εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ελευθερία ναυσιπλοΐας .
Χωρίς αμφιβολία, η τελευταία στρατηγική για την κατάληψη των νησιών από το ναυτικό των ΗΠΑ, είναι η σαφέστερη ένδειξη ότι το Πεντάγωνο προετοιμάζεται για στρατιωτικές συγκρούσεις με την Κίνα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης