Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Ταϊβάν θέλει να αγοράσει 100 άρματα μάχης M1A2X Abrams από τις ΗΠΑ εν μέσω κινεζικών απειλών για εισβολή

tags :
Η Ταϊβάν θέλει να αγοράσει 100 άρματα μάχης M1A2X Abrams  από τις ΗΠΑ εν μέσω κινεζικών απειλών για εισβολή
Η Ταϊβάν θέλει να αγοράσει 100 άρματα μάχης M1A2X Abrams  από τις ΗΠΑ εν μέσω κινεζικών απειλών για εισβολή
Η Ταϊβάν ζήτησε να αγοράσει 108 άρματα μάχης τρίτης γενιάς M1A2X Abrams, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι θα λάβει τελική απόφαση για την αγορά τον Ιούνιο του 2019.



Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν υπέβαλε επίσης αίτημα για αγορά  66 μαχητικών αεροσκαφών F-16V.
Αξιωματούχος της Ταϊβάν, δήλωσε ότι εάν αγοραστούν τα άρματα μάχης θα εγκατασταθούν δύο τεθωρακισμένα τάγματα υπό τη διοίκηση του 6ου Σώματος Στρατού στη βόρεια Ταϊβάν.
Ο επίσημος εκπρόσωπος δήλωσε ότι υπάρχουν εκτεταμένα προγράμματα κατάρτισης και μια πενταετής προσφορά ανταλλακτικών θα συμπεριληφθεί επίσης στη συμφωνία.
Σύμφωνα με το Defense Blog «το M1A2X είναι μια ειδική διαμόρφωση του M1A2C, της τελευταίας παραλλαγής των αρμάτων Abrams στην παραγωγή.
Αυτή η έκδοση διορθώνει πολλά από τα προβλήματα χώρου, βάρους και που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της Operation Iraqi Freedom και θα είναι η βασική παραλλαγή όλες τις μελλοντικές αυξητικές βελτιώσεις, εκτός από τη βελτιωμένη δυνατότητα επιβίωσης, το Abrams M1A2C μπορεί να φιλοξενήσει οποιαδήποτε ώριμη τεχνολογία που ο στρατός θεωρεί λειτουργικά σχετική. Βοηθητική μονάδα ισχύος, ενσωματωμένη εκπαίδευση και σύνδεσμο δεδομένων πυρομαχικών».


Το Defense Blog αναφέρει ότι η Ταϊβάν θα πρέπει να αγοράσει 500 M1A2X για να ανταγωνιστεί στο ίδιο επίπεδο με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της ηπειρωτικής Κίνας.
Οι αμερικανικές πωλήσεις στον τομέα της άμυνας στην Ταϊβάν, που από τον τρόπο που ισχυρίζεται η Κίνα ως έδαφος της, έχουν προκαλέσει αύξηση των εντάσεων καθώς ένας νέος ψυχρός πόλεμος θερμαίνεται στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.
Νωρίτερα φέτος, η Ταϊβάν διενήργησε στρατιωτικές ασκήσεις κατά μήκος της δυτικής ακτής της, εν μέσω αυξανόμενων φόβων ότι ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη για να προσαρτήσει τη νησιωτική χώρα.


Η πολεμική άσκηση ακολούθησε μια νέα έκθεση από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, στην οποία περιγράφονται οι ανησυχίες για την επέκταση της στρατιωτικής δύναμης του Πεκίνου, συμπεριλαμβανομένης μιας ενδεχόμενης εισβολής στην Ταϊβάν.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης