Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η έκθεση Mueller για τη ρωσική εμπλοκή κατατέθηκε στο γραφείο του υπ. Δικαιοσύνης

tags :
ΗΠΑ: Η έκθεση Mueller  για τη ρωσική εμπλοκή κατατέθηκε στο γραφείο του υπ. Δικαιοσύνης
ΗΠΑ: Η έκθεση Mueller  για τη ρωσική εμπλοκή κατατέθηκε στο γραφείο του υπ. Δικαιοσύνης
Ο ειδικός εισαγγελέας R. Mueller υπέβαλε την πολυαναμενόμενη έκθεσή του, που περιλαμβάνει τα συμπεράσματα της έρευνάς του, στον υπουργό δικαιοσύνης W. Barr, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Λίγο νωρίτερα η Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να αναμένει ότι θα της γνωστοποιηθεί ότι η έκθεση υποβλήθηκε στον Μπαρ, σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.
Ο Mueller ερευνούσε την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016 και αν υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ της Μόσχας και του προεκλογικού επιτελείου του D. Trump.
Η έκθεση δεν θα δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα.
Επαφιέται στον Barr να αποκαλύψει πόσα και ποια στοιχεία θα αποκαλύψει.
Δεν είναι επομένως γνωστό αν ο Mueller βρήκε κάποια ενοχοποιητικά στοιχεία για στελέχη του επιτελείου του Trump, πέραν από αυτά που έχουν ήδη γίνει γνωστά και για τα οποία έχουν ασκηθεί διώξεις.
Σε επιστολή του προς το Κογκρέσο ο Μπαρ ανέφερε ότι η έρευνα ολοκληρώθηκε, ότι μελετά την έκθεση και ότι θα συμβουλευτεί τον υφυπουργό Δικαιοσύνης και τον ίδιο τον Mueller για να καθορίσουν ποιες πληροφορίες μπορούν να δοθούν στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης