Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυγενάκης (ΝΔ): Μείζον εθνικό θέμα το Δημογραφικό - Δεσμευόμαστε για μια συνολική παρέμβαση

Αυγενάκης (ΝΔ): Μείζον εθνικό θέμα το Δημογραφικό - Δεσμευόμαστε για μια συνολική παρέμβαση
«H Ελλάδα αιμορραγεί, χάνοντας σταδιακά τους ανθρώπους της», ανέφερε ο Λ. Αυγενάκης
«Tο Δημογραφικό είναι ένα μείζον εθνικό θέμα», ανέφερε ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ, βουλευτής Ηρακλείου,  Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας ότι «η ΝΔ και προσωπικά ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευόμαστε για μια συνολική παρέμβαση στο Δημογραφικό».
Ο κ. Αυγενάκης μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Δεμένη Οικογένεια - Ισχυρή Κοινωνία: θέτοντας τα θεμέλια της δημογραφικής άνθισης», που πραγματοποιήθηκε στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου, σημείωσε ότι «υπονομεύεται το μέλλον του έθνους και της πατρίδας μας.
Γιατί χωρίς ανθρώπινο δυναμικό δεν υποστηρίζεται ούτε η κυριαρχία ούτε και η ανάπτυξη ενός κράτους.
Και χωρίς ανάπτυξη -χωρίς δουλειές, έσοδα και εισφορές- δεν υπάρχουν ούτε μισθοί, ούτε συντάξεις, ούτε Υγεία, ούτε Δημόσια Παιδεία.
Ούτε τελικά εθνική ασφάλεια».
Υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα αιμορραγεί, χάνοντας σταδιακά τους ανθρώπους της», προσθέτοντας πως τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά και «από το 2011 -για πρώτη φορά μεταπολεμικά- ο πληθυσμός της πατρίδας μας μειώνεται: Από τα 11,1 εκατομμύρια το 2011, βρεθήκαμε πέρυσι στα 10,7».
Αφού επεσήμανε ότι η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης «δεσμευόμαστε για μια συνολική παρέμβαση στο Δημογραφικό» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά «δεν έχουμε αυταπάτες: η αντιστροφή αυτής της δημογραφικής τάσης δεν είναι απλή υπόθεση.
Δεν θα δούμε αποτελέσματα σε ένα-δύο χρόνια.
Θα πρέπει λοιπόν, με συνέπεια να υπηρετήσουμε μια πολυεπίπεδη πολιτική τουλάχιστον για μια δεκαετία, για να δούμε πραγματικά αποτελέσματα».
Εξήγησε πως η πρόταση της ΝΔ βασίζεται σε έξι άξονες που είναι: μείωση του κόστους απόκτησης παιδιού, στήριξη των εργαζομένων γονέων,  θεσμικά μέτρα για το δημογραφικό και αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, συστηματικό έλεγχο των νόμων ως προς τις δημογραφικές επιπτώσεις τους, ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος,  προώθηση της ενεργού και υγιούς γήρανσης και διαγενεακης αλληλεγγύης.
Ακόμη ένας άξονας, σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, είναι τα μέτρα στήριξης των μεγάλων οικογενειών και τα μέτρα αντιστροφής του brain drain, της φυγής των νέων στο εξωτερικό.
«Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης του επιχειρηματικού, ερευνητικού και οικονομικού περιβάλλοντος και προώθησης της αξιοκρατίας, ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες επιστροφής για όσους Έλληνες έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια.
Η συμβολή τους στο δημογραφικό και στην εν γένει ποιοτική αναβάθμιση της κοινωνίας είναι σημαντική», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης